Είχαν μέσα σε χαλιά λαθραία τσιγάρα αξίας 875.000 ευρώ


Συλλήψεις σε Μενίδι και Χαλκίδα για λαθραία τσιγάρα αξίας άνω των 875.000 ευρώ κατάφερε το Λιμενικό σε μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στις 04/05 το μεσημέρι

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου & Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ από κοινού με στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας και με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί 41 και 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κ.Λ. Χαλκίδας, για παράβαση του Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με το Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων όπως η πώληση σε λαθραία τσιγάρα.

Μεσημβρινές ώρες της 04/05/2020 κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου & Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ από κοινού με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, κατέλαβαν τον 41χρονο ημεδαπό επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα μετά την έξοδο προς Χαλκίδα, να μεταφέρει εντός Ι.Χ. φορτηγού οχήματος, σαράντα δύο χιλιάδες οχτακόσια (42.800) πακέτα τσιγάρα (ήτοι 859.200 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και εξακόσιες [600] συσκευασίες καπνού των 50γρ (ήτοι 30 κιλά καπνού). Σημειώνεται ότι ως μέσο απόκρυψης χρησιμοποιούσε διάφορους τύπους χαλιών.

Εν συνεχεία, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κ.Λ Πειραιά με την συνδρομή στελεχών της ΔΙΔΙΝΑΛ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του ΚΛ Πειραιά σε διώροφη κατοικία που διέμεναν ο 66χρονος καθώς και ένας 39χρονος ημεδαπός (τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για παράβαση διατάξεων του ν.2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το Ν. 2168/1993 “περί Όπλων” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) στις Αχαρνές Αττικής, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • 760 πακέτα τσιγάρων (ήτοι 16.450 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη
  • ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
  • 110 συσκευασίες καπνού των 50γρ (ήτοι 5,5 κιλά καπνού) και 826γρ. χύμα καπνού,
  • φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων,
  • μια καραμπίνα
  • δύο κινητά τηλέφωνα
  • ένα καταγραφικό μηχάνημα
  • ηλεκτρονικός εξοπλισμός (ταμπλετ, λαπτοπ κ.ά)
  • τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των 27.580,00€

Το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε σαράντα τρεις χιλιάδες πεντακόσια εξήντα (43.560) πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων, ήτοι οκτακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες εξακόσια πενήντα (875.650) τσιγάρα και 36.326 γραμμάρια καπνού ενώ οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων σύμφωνα με σχετική έκθεση προσδιορισμού δασμών και φόρων του Τελωνείου Χαλκίδας ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των εκατόν ενενήντα τριών χιλιάδων τριάντα ευρώ (193.030,00€).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ