Κουτσούμπας: Στο πλευρό των καλλιτεχνών το ΚΚΕ


Την  υποστήριξή του στα αιτήματα των καλλιτεχνών για οικονομική ενίσχυση εν μέσω της κρίσης που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, συνολικά οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι οποίοι διαχρονικά δοκιμάζονται από την ανεργία, την περιστασιακή απασχόληση, βρίσκονται σήμερα, λόγω της πανδημίας, σε δεινή θέση. Μουσικές και θεατρικές σκηνές, συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, Φεστιβάλ και τόσα άλλα, ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αφήνοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους στο αέρα, χωρίς καν το επίδομα των 800 ευρώ για τη μεγάλη πλειοψηφία τους» αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας προσθέτει: «το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στις διεκδικήσεις, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους. Για αυτό και κατέθεσε Πρόταση Νόμου στη Βουλή για άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό, ώστε να εξασφαλιστεί στοιχειωδώς η επιβίωσή τους».

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Σήμερα (07/05), καλλιτεχνικά σωματεία έχουν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Στη σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζόμενων Θεάματος υποστηρίζει ότι:

«Επειδή κράτησε πολύ αυτή η κοροϊδία και η σιγή ιχθύος απ’ την πλευρά της κυβέρνησης. Επειδή τα προβλήματα των ανθρώπων της τέχνης δεν λύνονται με ευχές προσευχές και παρηγοριές. Επειδή κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η νέα κρίση και τα απόνερά της. Επειδή οι καλλιτέχνες έχουν κι αυτοί ανάγκες, λογαριασμούς, τρόφιμα και φάρμακα ν’ αγοράσουν. Επειδή οι τεχνικοί που πλαισιώνουν τους καλλιτέχνες και είναι απαραίτητοι βοηθοί και συμπαραστάτες σε καθετί που οι καλλιτέχνες “στήνουν”.

Γι’αυτό : την ΠΕΜΠΤΗ 7/5 στις 12 το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων Θεάματος θα συμμετέχει στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θα «θυμήσει» στους αρμόδιους την άμεση ανάγκη να δοθεί το επίδομα και η στήριξη που κάθε κράτος δικαίου οφείλει να παρέχει στους πολίτες του. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΚΕΙ!! ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!! ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!Καλή δύναμη σε όλους μας.»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ