Τηλεδιάσκεψη της ΝΔ με εννέα σημαντικές εθελοντικές οργανώσεις

Μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα σε εκπροσώπους εννέα σημαντικών οργανώσεων προσφοράς και τους επικεφαλής των γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας.

Αντικείμενο της διαδικτυακής συνάντησης ήταν ο απολογισμός της πρόσφατης κοινωνικής δράσης του κόμματος «Νοιαζόμαστε για το έργο των οργανώσεων προσφοράς».

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων είναι ζωτικής σημασίας για αυτές, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν ειδικά τώρα που με λιγότερα καλούνται να κάνουν πολύ περισσότερα.

Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα αναφέρθηκαν στη συζήτηση:

Κ. Γιαννόπουλος (Το Χαμόγελο του Παιδιού): «…Λόγω της κρίσης διαπιστώσαμε δύο πράγματα: αυξήθηκαν οι ανάγκες, μειώθηκαν οι δυνατότητες».

Α. Χαμόδρακα (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή»: «…Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές σε πάρα πολλά επίπεδα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Μ. Τρυφωνίδη (Φλόγα): «…Υπάρχει η δύναμη, υπάρχει η θέληση από τις ΜΚΟ να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη βελτίωση της ζωής μας. Και είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε μεγαλύτερο έλεγχο και πιο ουσιαστικό έλεγχο.»

Ε. Φιλόπουλος (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία): «…Η παροχή από την κοινωνία αυτής της βοήθειας είναι πολύ σημαντική για να νιώσουν οι άνθρωποι ότι κι άλλοι συνάνθρωποί τους είναι δίπλα τους και τους βοηθούν».

Μ. Χατζηνικολάκη (Μαζί για το Παιδί): «…Είναι μια πρωτοβουλία που μας εξέπληξε πολύ θετικά. Καμία από τις οργανώσεις δεν έχει χαρακτήρα πολιτικό, παρόλα αυτά η βοήθεια από όπου κι αν έρχεται είναι ευπρόσδεκτη και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Σ. Γεωργαντή (Κιβωτός του Κόσμου): «…αυτό που σκεφτήκατε να κάνετε εν μέσω αυτής της πανδημίας είναι πάρα πολύ χρήσιμο για όλους μας».

Σ. Ζαφειρακοπούλου (Make Α Wish): «…Στα 6 χρόνια που έχω την τιμή να έχω τον συντονισμό της ομάδας του “Kάνε μια ευχή” δεν ξαναείχαμε ποτέ μια τόσο οργανωμένη διάθεση βοήθειας».

Κ. Αγγελάκης (WWF Ελλάδας): «…Όλο αυτό το κάλεσμα που έκανε η ΝΔ και οι Γραμματείες μέσω των μηνυμάτων και μέσω των social media μας έδωσε ένα καινούριο βήμα σε συμπολίτες μας που ίσως δεν είχαν έρθει σε επαφή με το έργο μας μέχρι τώρα. Ήδη έχουμε δει έναν σημαντικό αριθμό δωρεών που έχει προέλθει από τις Γραμματείες που μας στήριξαν».

Από την πλευρά της ΝΔ έγινε σαφές ότι κόμμα και νεολαία θα βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας των πολιτών όχι μόνο σε περιόδους γιορτών αλλά σε μόνιμη και σταθερή βάση. Επίσης, σύντομα θα αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να συζητηθεί η θεσμική θωράκιση του εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου. Παρεμβάσεις έκαναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Μπρατάκος, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης καθώς και όλοι οι επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here