Κορονοϊός – Κρεμαστινός: Τραγική ειρωνία! Οι συμβουλές του για τον κορονοϊό πριν χάσει τη «μάχη»


Έχασε τη μάχη με τον κορoνοϊό ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Η επικινδυνότητα είναι πρώτα για τους καρδιοπαθείς. Δεν είναι το ίδιο όλες οι καρδιοπάθειες. Μιλάμε για τις βαριές καρδιοπάθειες και κυρίως την καρδιακή ανεπάρκεια», είχε τονίσει ο Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στο MEGA για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου του 2020, μετά από μάχη με τον κορoνοϊό. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 26 Μαρτίου, ενώ είχε γίνει γνωστό πως η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή και είχε κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Στην Ιταλία την πλήρωσαν οι τουριστικές περιοχές. Το Μιλάνο και η Βενετία. Γιατί είχαν επαφή με την Κίνα, έχουν χειμερινό τουρισμό. Η ανησυχία μου είναι αν αυτό το κύμα επεκταθεί προς το καλοκαίρι, τι θα γίνει με εμάς», είχε πει σε συνέντευξή του.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

«Έχουμε μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από την Ιταλία. Είχα πει ότι δεν φτάνει μόνο η απαγόρευση των καρναβαλιών. Που θα πάει ο κόσμος που δεν θα πάει στα καρναβάλια; Στους πολυσύχναστους χώρους που έκλεισαν τώρα. Έπρεπε και εδώ να γίνει ό,τι στην Κίνα. Να κλείσουμε ολοσχερώς 1-2 περιοχές. Έστω και τώρα, είναι σωστή η γραμμή που ακολουθούμε», είχε επισημάνει ο κ. Κρεμαστινός.

Αναφορικά με το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο πρώην υπουργός Υγείας είπε πει ότι «και στις μελέτες που κάνουμε, όταν δίνουμε το placebo σε σχέση με το φάρμακο, αυτός που το παίρνει νομίζει ότι έχει πάρει φάρμακο. Στο φάρμακο υπάρχει επιτυχία 70-80%. Στο placebo θα περίμενε κανείς η επιτυχία να είναι μηδενική, αλλά δεν είναι. Είναι 20%. Αυτό γίνεται επειδή ενεργοποιούνται νευρο-ορμονικοί μηχανισμοί που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποία αντιδρά εναντίον του επιτιθέμενου. Παίζει ρόλο και η καλή ψυχολογία. Το στρες παίζει αρνητικό ρόλο».

«Η υπερπληροφόρηση που υπάρχει, πάντα καταλήγει σε παραπληροφόρηση και σε φοβία. Πρέπει να θεωρούμε ότι τα χέρια μας είναι μονίμως μολυσμένα. Τα χέρια μας εν δυνάμει έχουν ιούς. Πρέπει να τα πλένουμε, να τα απολυμαίνουμε, όταν τα φέρνουμε στο πρόσωπό μας», είχε σημειώσει ο κ. Κρεμαστινός, αναφορικά με το πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό.

«Θα έλεγα του κ. Κικίλια, ότι σαν υπουργός, που αντιμετώπισα τη φοβία της χολέρας, εγώ φώναξα όλους τους προηγούμενους υπουργούς από εμένα, και τους ρώτησα πώς είχαν αντιδράσει σε ανάλογες περιπτώσεις. Όσους αντιμετώπισαν ανάλογες επιδημίες στο παρελθόν», είχε επισημάνει.

«Ο ιός δεν θα φύγει εύκολα. Ο κορονοϊός θα μείνει. Η διαφορά είναι ότι θα έχει γίνει εμβόλιο, και με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί», είχε πει ο κ. Κρεμαστινός.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ