Ανατροπή: Σοκάρουν τα νέα για τον ασθενή μηδέν στη Γαλλία – Πότε σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα


Κορονοϊός: Μέρα με την ημέρα έρχονται νέα στοιχεία στην δημοσιότητα σχετικά με την ημερομηνία που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Γαλλία.

Τον χρόνο πίσω προσπαθούν να γυρίσουν οι Γάλλοι γιατροί προκειμένου να ανακαλύψουν πότε σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα στην χώρα τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νοσοκομείου Albert Schweitzer στην Κολμάρ στην Αλσατία, τον δρ. Michel Schmitt, υπάρχει η ένδειξη ότι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία αυτή πηγαίνει πολύ πιο πίσω από τον Δεκέμβριο του 2019 που πρόσφατα αναφέρθηκε ότι είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα Covid – 19 και στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ όπως η «Le Figaro» Μέχρι σήμερα οι Γάλλοι θεωρούσαν ως ασθενή μηδέν στην Γαλλία έναν κάτοικος του Seine-Saint-Denis.

Ωστόσο οι γιατροί εξέτασαν όλες τις ακτινογραφίες (2.456) που είχαν γίνει από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 30 Απριλίου 2020 με όλα τα περιστατικά και δυο ακτινολόγοι ξεχώρισαν και ανέλυσαν τις ακτινογραφίες που θεώρησαν περιστατικά Covid ή συμβατά με Covid.

Έτσι βρήκαν πιθανότατα την πρώτη περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Δρ. Michel Schmitt, ο κορονοϊός υπήρχε στην Αλσατία από τον Νοέμβριο και η διασπορά του έγινε μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

Έτσι, η Μιλούζ της Αλσατίας έγινε το πρώτο επίκεντρο του κορονοϊού στην Γαλλία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ