Αποκάλυψη: Λεπτό προς λεπτό οι τελευταίες στιγμές του Χίτλερ πριν αυτοκτονήσει


Σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια, ολοκληρώθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ωστόσο λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί ο θάνατος του Αδόλφου Χίτλερ.

Ένα ντοκουμέντο σχετικά με τις τελευταίες ώρες του Αδόλφου Χίτλερ πριν την αυτοκτονία του στις 30 Απριλίου του 1945, δημοσίευσε σήμερα η βρετανική Mirror.

Σήμερα γιορτάζεται η VE Day, δηλαδή η ημέρα που ολοκληρώθηκε επίσημα ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, με τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Γερμανία είχε μείνει «ακέφαλη» καθώς ο Αδόλφος Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει, μαζί με την Έβα Μπράουν.

Μία ημέρα πριν την αυτοκτονία του ζεύγους, τα μεσάνυχτα της 29ης Απριλίου, η Εύα Μπράουν έφτιαχνε τα μαλλιά της και διάλεγε το φόρεμά της καθώς θα παντρευόταν τον άνδρα της ζωής της, όπως αναφέρει το βιβλίο των Τζόναθαν Μάγιο και Έμα Κρέιτζ, με τίτλο «Η τελευταία ημέρα του Χίτλερ: Λεπτό προς λεπτό».

Την ίδια στιγμή ο Χίτλερ υπαγορεύει τη διαθήκη του, αποκαλύπτοντας ότι θα παντρευτεί την Εύα Μπράουν και λέγοντας: «Εγώ και η σύζυγός μου επιλέγουμε τον θάνατο για να γλιτώσουμε από την ντροπή της παράδοσης. Θέλουμε οι σοροί μας να καούν αμέσως».

Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ο Χίτλερ και η Μπράουν παντρεύτηκαν με μάρτυρες τον υπουργό Προπαγάνδας, Τζόζεφ Γκόμπελς και τον Μάρτιν Μπόρμαν, γραμματέα του Γερμανού δικτάτορα.

Έπειτα ο Χίτλερ κουρεύτηκε, τρίμαρε το μουστάκι του, έβαλε σταγόνες κοκαϊνής στο μάτι του που πονούσε και πήρε τα χάπια για το στομάχι του. Έπασχε επίσης από Πάρκινσον και καρδιακά προβλήματα.

Έπειτα ο Χίτλερ και η Μπράουν γευμάτισαν και συζήτησαν για τη μέθοδο με την οποία θα αυτοκτονούσαν. Ο Χίτλερ προτείνει την αυτοκτονία με όπλο καθώς ο θάνατος είναι ακαριαίος αλλά η Μπράουν «θέλησε να είναι όμορφη όταν πεθάνει» και ανέφερε ότι θα πάρει δηλητήριο.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου ο Χίτλερ είπε στον Δρ Χάασε ότι θέλει να πεθάνει ακριβώς την ίδια στιγμή με την Εύα. Συμφωνούν ότι θα υπάρχουν δύο πιστόλια, σε περίπτωση που το ένα μπλοκάρει, και δύο κάψουλες από το δηλητήριο για την Μπράουν.

Η Εύα θα έβαζε μια κάψουλα στο στόμα της και θα κρατούσε το πιστόλι στραμμένο στον Χίτλερ. Θα πυροβολούσε ενώ θα δάγκωνε την κάψουλα ταυτόχρονα. Η Εύα ανησυχούσε ότι θα χάσει την αποφασιστικότητά της αν ο Χίτλερ πέθαινε πρώτος και ο γιατρός της είπε να δαγκώσει την κάψουλα με το δηλητήριο με το που θα ακούσει τον πυροβολισμό.

Στις 12:45 ο Χίτλερ έφαγε το τελευταίο του γεύμα, μακαρόνια, ενώ η Μπράουν επέλεξε να φορέσει το αγαπημένο φόρεμα του συζύγου της.

Έπειτα ο Χίτλερ χαιρέτησε τους στενούς τους συνεργάτες. Δύο ώρες αργότερα ακούστηκε πυροβολισμός, με το θρυλικότερο ζευγάρι της ιστορίας να ανακαλύπτεται νεκρό στον καναπέ.

Τρεις φρουροί των SS έβγαλαν τις σορούς τους στον κήπο και τις έκαψαν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ