Κορονοϊός Ιταλία: 194 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Συνεχίζεται η μείωση κρουσμάτων

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 218.268. Οι νεκροί έφτασαν τους 30.395. Παράλληλα, 103.031 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 194 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.083 νέα κρούσματα. Παράλληλα, 4.008 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Την ίδια στιγμή, 1.034 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 13.384 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 69.974 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 244 λιγότερα κρούσματα. Μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 40 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 1.261 περισσότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, για τέταρτη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι ιταλικές αρχές υπογραμμίζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του τελευταίου εικοσιτετραώρου είναι ο χαμηλότερος από την αρχή της καταγραφής αυτής, ενώ θεωρείται σημαντικό το ότι οι θεραπευμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 100.000.

Στο μεταξύ, το τοπικό δικαστήριο της Καλαβρίας, έκρινε ότι η απόφαση της περιφερειάρχη Γιόλε Σαντέλι, να ξαναλειτουργήσουν από την περασμένη εβδομάδα τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια, με ροφήματα και φαγητό στα τραπέζια, είναι άκυρη. Κατά συνέπεια, οι πελάτες θα μπορούν να παίρνουν μόνον καφέ και εδέσματα σε πακέτο και να τα καταναλώνουν στο σπίτι, όπως συμβαίνει, προς το παρόν, σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here