Κορονοϊός: Αναστέλλεται η άσκηση «Καταιγίδα 2020» κι άλλες ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων


Αναστέλλονται ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Μεταξύ των ασκήσεων που αναστέλλονται είναι και η «Καταιγίδα 2020» που επρόκειτο να αρχίσει τη Δευτέρα και να πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Από την 4η Μαΐου 2020 που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, τονίζεται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ότι το επόμενο 15ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Η διασφάλιση της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η σχεδόν βέβαιη επιστροφή της υβριδικής απειλής της Τουρκίας στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας – αναφέρουν οι ίδιες πηγές – όπως αυτή ομολογείται και διαρκώς επαναλαμβάνεται από τα χείλη Τούρκων αξιωματούχων σε κάθε ευκαιρία, επιβάλλει σύνεση προς διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των ΕΔ στον ύψιστο βαθμό για να μείνουν αλώβητες έναντι της πανδημίας.

Με γνώμονα λοιπόν το εθνικό και επιχειρησιακό συμφέρον θα ακολουθήσουν και οι ΕΔ τα προσεκτικά και σίγουρα βήματα που υπαγορεύει η κυβέρνηση για όλη την ελληνική κοινωνία, όπως και πρωτοπόρες άλλωστε τα ακολούθησαν με δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις και όταν η χώρα έμπαινε στην κρίση του κορονοϊού, με λαμπρά όμως αποτελέσματα όπως απεδείχθη, τα οποία δεν πρέπει να διακυβευθούν με κανέναν τρόπο, υπογραμμίζουν από το υπουργείο Άμυνας.

Οι επιχειρησιακές δραστηριότητες μεγάλης και μεσαίας κλίμακας και τα αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Και πάντα με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας, της υγείας του προσωπικού και της διαθεσιμότητας των Μονάδων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν μέσω της πανδημίας, αυτό επετεύχθη στον ύψιστο βαθμό με κόπο και στερήσεις, κατατάσσοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ των ελαχίστων παγκοσμίως που κατάφεραν κάτι τέτοιο, τονίζουν οι ίδιες πηγές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ