Στο Αυτόφωρο ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα στην Αστυνομία – Τι δήλωσε

Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα που κατά την Aστυνομία, έγινε η αιτία για να σημειωθούν τα επεισόδια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το βράδυ της Παρασκευής (08/01).

Ο 52χρονος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί όταν λήξουν τα μέτρα για τον κορονοϊό και για τα ποινικά δικαστήρια, το βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και ισχυρίστηκε ότι ληστές του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στο πόδι.
«Ελάτε να με σώσετε», είπε.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που πλησίασαν στο σημείο, τηλεφώνησαν ξανά στον καταγγέλλοντα. «Έιμαι στην πλατεία, κινδυνεύω», επέμεινε εκείνος.

Τελικά όταν οι αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα, με τελικό αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια και τη ρίψη χημικών.

Στα επόμενα τηλεφωνήματα της Αστυνομίας ο καταγγέλλων είχε απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Το τηλεφώνημα-παγίδα, κατά την αστυνομία, αποδεικνύει ότι υποκινητές των συγκεντρώσεων στις πλατείες είναι μέλη ομάδων αντιεξουσιαστών που θέλουν να δημιουργούν επεισόδια.

Κατά την παραπομπή του στο Αυτόφωρο ο κατηγορούμενος εξέφρασε παράπονα για την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του καθώς όπως είπε «αποτελεί εργαλείο της δουλειάς του».

«Είναι πειστήριο της δικογραφίας», ήταν ωστόσο, η απάντηση της έδρας.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here