Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δυο ατόμων με χιλιάδες αφορολόγητα τσιγάρα

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 45 ετών αμφότεροι, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν.2960/01 “Εθνικός Τελωνιακός Κώδικας” και του άρθρου 45 του Π.Κ. εις βάρος και των δύο  συλληφθέντων, καθώς και του Ν. 4139/2013 ”Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συντονισμένων ενεργειών και διακριτικής επιτήρησης, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν έναν 45χρονο ημεδαπό  επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, προερχόμενο από την επαρχιακή περιοχή “ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ”, να κατέχει εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματός του και συγκεκριμένα εντός τσάντας ώμου, το χρηματικό ποσό των 4.550€, όπως επίσης και ένα μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η ανωτέρω επαρχιακή περιοχή, υπό τη μορφή κωδικών. Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκαν επιπλέον τέσσερα  πακέτα τσιγάρων με ένσημη ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 0,67 gr και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ, όλα τα ανευρεθέντα, καθώς και το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα, κατασχέθηκαν.
Εν συνεχεία και κατόπιν υπόδειξης του συλληφθέντος, τα ανωτέρω στελέχη οδηγήθηκαν στη “ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ”, όπου εντόπισαν τον έτερο 45χρονο εντός του καταστήματός του, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς 4.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο συλληφθέντα, καθώς και επιπλέον 3.800 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 1.331 συσκευασίες καπνού, των 50 gr έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των 4.145 € και των τριακοσίων ενενήντα πέντε λέβα Βουλγαρίας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ, το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε  7.804 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, ήτοι 156.080 τσιγάρα και σε 1.331 συσκευασίες  καπνού, ήτοι 66.550 γραμμάρια. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here