Τροχαίο Γλυφάδα -Συγκλονίζει ο πατέρας του 25χρονου: Σαν να έχει πάει κάπου, τον περιμένω να γυρίσει


Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του 25χρονου Νάσου Καρανίκα, του οδηγού της μοτοσικλέτας που έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο, στη Γλυφάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε δηλώσεις του στον Alpha, με αφορμή τη δίωξη για κακούργημα που ασκήθηκε στον οδηγό της μοιραίας Corvette, ο πατέρας του Νάσου ανέφερε: «να δικάζονται αυτοί οι άνθρωποι, γιατί να βγαίνει στην κοινωνία ένα παράδειγμα ότι δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θες και απλά μετά να δικάζεσαι 3 – 5 μήνες και να βγαίνεις έξω».

«Έχουν περάσει 82 ημέρες από το θάνατο του παιδιού μου. Σαν να έχει πάει κάπου και να τον περιμένω να γυρίσει», λέει ο πατέρας του 25χρονου για την τραγική απώλεια που βιώνει.

«Για να μην ξαναγίνει πάλι το ίδιο πράγμα και σε άλλους ανθρώπους. Το παιδί μου ούτως ή άλλως έχει χαθεί. Να μην χάνεται άλλος κόσμος στην άσφαλτο με αυτό τον τρόπο. Δηλαδή να μπορεί να κρυφτεί ένας άνθρωπος για 48 ώρες και να λέει μετά “ήρθα, παρουσιάστηκα” και να αφήνεται ελεύθερος», τόνισε.

Για κακούργημα κατηγορείται ο οδηγός της Corvette

Ποινικά υπόλογος βρίσκεται πλέον ο 40χρονος οδηγός της Corvett που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα.

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείτο ολοκληρώθηκε και σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για:

  • Επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου (βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που προβλέπει πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς)
  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και
  • Παράβαση του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί ο 40χρονος οδηγός της Corvett.

Αναφορικά με τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

troxaio-corvette-glifada1.jpg
Ο άτυχος 25χρονος Νάσος Καρανίκας.notia.gr

Το χρονικό

Το δυστύχημα συνέβη ξημερώματα της Τετάρτης 19.02.2020 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59 στη Γλυφάδα. Το όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος κατηγορούμενος, με συνοδηγό μία φίλη του, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ξέφυγε της πορείας του όταν συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα, το οποίο προσπάθησε να προσπεράσει κάνοντας «σφήνα», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σπορ αυτοκίνητο φαίνεται να πήρε κλήση με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει την πρόσφυση. «Γλιστρώντας» στην άσφαλτο το όχημα, παρέσυρε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή που χτύπησε σε κολόνα και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο Νάσος Καρανίκας ξεψύχησε στην άσφαλτο, ενώ το σπορ όχημα κατέληξε στον παράδρομο και συγκρούστηκε με σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο 40χρονος έφυγε από το σημείο πεζός αφήνοντας στην άσφαλτο αιμόφυρτο τον 25χρονο τον οποίο προσπάθησαν να βοηθήσουν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που χτύπησε το σπορ όχημα, ο φίλος του μοτοσικλετιστή που ακολουθούσε με άλλη μηχανή, κι άλλοι οδηγοί. Η συνεπιβάτιδα του 40χρονου περπάτησε πεζή μέχρι κάποιο σημείο και φαίνεται να ειδοποίησε κάποιο φιλικό της πρόσωπο που την πήρε από εκεί. Ο 40χρονος μετά από αρκετή ώρα που περπάτησε, ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο 40χρονος παρέμενε άφαντος επί τρεις ημέρες και τελικά είχε εμφανιστεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, μετά την λήξη του Αυτοφώρου, στις 23 Φεβρουαρίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ