Κορονοϊός – Έρευνα: Σχεδόν όλοι όσοι αναρρώνουν αναπτύσσουν αντισώματα στον φονικό ιό

Κορονοϊός: Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα βασισμένοι στο δείγμα αίματος από 285 ασθενείς με covid-19.

Κινεζική μελέτη από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing, υποστηρίζει ότι σχεδόν όλοι όσοι αναρρώνουν από κορονοϊό αναπτύσσουν αντισώματα, προσθέτοντας δε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες το 100% των ασθενών εμφανίζουν πλέον ανοσία στον ιό.

Την έρευνα δημοσιεύει η βρετανική “Daily Mail” και όπως αναφέρει, μέσα σε μία εβδομάδα από τη διάγνωση της νόσου, το 40% των ασθενών έχει αναπτύξει αντισώματα, ποσοστό που ανεβαίνει στο 95% των ασθενών μετά από δύο εβδομάδες από τη διάγνωση.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η προστασία από μία νέα μόλυνση αλλά η έρευνα παρέχει ενθαρρυντικά στοιχεία, που δείχνουν ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς θα έχουν κάποια ανοσία στον ιό.

Η κινεζική αυτή έρευνα διαπίστωσε ότι το 95% των 285 ασθενών ανέπτυξαν και τους δύο τύπους ανοσοκυττάρων που καταπολεμούν τον ιό.

Στο εξωτερικό, τα τεστ αντισωμάτων αυξάνονται με τους επιστήμονες να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος έχει ήδη αναπτύξει κάποια πιθανή προστασία έναντι της επανεμφάνισης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αντισώματα: κατά πόσον τα αναπτύσσουν όλοι, ποιο επίπεδο αντισωμάτων είναι απαραίτητο για την παροχή προστασίας και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

«Η πρόσφατη μελέτη βοηθάει τους επιστήμονες να λύσουν τις απορίες τους ανανεώνοντας τον ενθουσιασμό τους σε ότι αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης και εφαρμογής τεστ αντισωμάτων ευρείας κλίμακας για τη νόσο Covid- 19», έγραψε στο blog του ο καθηγητής Φράνσις Κόλινς του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Οι ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Chongqing που μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις των ασθενών για την εμφάνιση των ανοσοκυττάρων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παράγουμε δύο τύπους αντισωμάτων έναντι των λοιμώξεων:την ανοσοσφαιρίνη Μ (IgM) και την ανοσοσφαιρίνη G (IgG).

Μόνο το 40% των ασθενών ανέπτυξαν αντισώματα IgM την πρώτη εβδομάδα αφότου κόλλησαν τον ιό. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης «IgM».

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι εμφάνισαν αντισώματα IgG που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν αλλά είναι ο τύπος των αντισωμάτων με δυνατότητα για πιο μακροπρόθεσμη προστασία.

Σε άλλη έρευνα παρακολούθησης, οι ερευνητές έλαβαν δείγμα αίματος από άλλους 69 ασθενείς.

Μέσα σε 20 ημέρες, όλοι εκτός από δύο ασθενείς – παρήγαγαν αντισώματα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here