Τσίπρας: «Ένα ευχαριστώ που θα μείνει μόνο στα λόγια, είναι υποκριτικό»

Το δικό του μήνυμα εξέφρασε, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας, για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε πως τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών, υπογραμμίζοντας πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις».

«Πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες, δίνει αγώνα για να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Όμως ένα ευχαριστώ που θα μείνει μόνο στα λόγια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό. Είναι υποχρέωση όλων μας, και πάνω από όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι «η προσφορά των νοσηλευτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε και παλαιότερα, όταν υπουργοί της ΝΔ απαξίωναν το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Ο ίδιος τονίζει ότι αυτά δεν αρκούν και ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει: να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Να εντάξει το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να νομοθετήσει τη δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και να κατοχυρώσει θεσμικά και επιστημονικά το νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε την ανάρτησή του:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here