Άρση μέτρων: Μετακινήσεις, παραλίες, εστίαση, εκκλησίες – Δείτε αναλυτικά τι ανοίγει, πότε και πώς


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Πώς θα προχωρήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες 

Οι μετακινήσεις γενικά στα νησιά αναμένεται να επιτρέπεται να επιτραπούν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν όμως οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη, στις περιοχές δηλαδή όπου υπάρχει η υποδομή για να αντιμετωπιστούν κρούσματα κορονοϊού εφόσον αυτά προκύπτουν.

Με τον πρώτο μίνι καύσωνα να είναι προ των πυλών, καθώς τις επόμενες μέρες ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να ανοίξουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις μη οργανωμένες που είναι τώρα προσβάσιμες στο κοινό.

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τρίτη (12/05), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στην επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας, προειδοποίησε για την τήρηση των μέτρων στις παραλίες. «Υπήρχαν και υπάρχουν μελέτες, και ελληνικές, οι οποίες έδειξαν ότι σε χώρους λουόμενων, στους οποίους υπήρχε πολύ μεγάλος συγχρωτισμός, υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού, αλλά και άλλων λοιμώξεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, από την προσεχή Κυριακή ανοίγουν ξανά για τους πιστούς οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση μάσκας και υποχρεωτική η χρήση του αντισηπτικού.

Για την εστίαση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εξετάζονται όλα τα δεδομένα προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα καταστήματα του κλάδου την 1η Ιουνίου όπως έχει προγραμματιστεί ή μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», μεταξύ των προτάσεων για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν κατά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, είναι η θερμομέτρηση των εργαζομένων πριν εισέλθουν στο κατάστημα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, για τους χώρους σημάνσεις για την τήρηση των μέτρων αλλά και τοποθέτηση θυρών χωρίς χερούλια τύπου «σαλούν» ειδικά στις τουαλέτες, είναι μερικές από τις ιδέες που συζητούνται για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ