ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Μετατρέπετε τη χώρα σε κράτος ορμπανικού τύπου


Για συγκάλυψη στοιχείων που αφορούν σε κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας και μετατροπή της χώρας σε ορμπανικού τύπου κράτος, κατηγορούν την κυβέρνηση 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Με επικεφαλής τον Γιάννη Ραγκούση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για αναξιόπιστες και ψευδείς κυβερνητικές ανακοινώσεις με στόχο τη συγκάλυψη των υπευθύνων κι όπως μάλιστα, αναφέρουν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθημερινά μετατρέπουν το κράτος δικαίου σε ορμπανικού τύπου κράτος.

Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτουν, ειναι να πληροφορηθούν ποιο είναι το δεύτερο άτομο στο περιστατικό της Μιχαλακοπούλου και γιατί ψεύδεται και θέλει να το προστατεύει η κυβέρνηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί η Κυβέρνηση επιχείρησε τη συγκάλυψη σημαντικών στοιχείων και παραμέτρων της υπό διερεύνηση υπόθεσης;
2. Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του δεύτερου προσώπου που εμφανίζεται στο βίντεο να συμπράττει με τον αστυνομικό; Είναι αστυνομικός και εάν ναι, πότε προσλήφθηκε στην ΕΛΑΣ; Είναι ιδιωτικός φρουρός και εάν ναι, σε ποια εταιρεία εργάζεται;
3. Ο αστυνομικός και το δεύτερο άτομο, ανήκουν στη φύλαξη κυβερνητικών στελεχών που εδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου;
4. Κατά το περιστατικό συνόδευαν κυβερνητικό στέλεχος; Ποια είναι η ταυτότητα του φυλασσόμενου προσώπου;
5. Κατά το παρελθόν έχουν συνοδέψει κατά τη μετακίνησή τους κυβερνητικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και εάν ναι, ποια;
6. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση σε βάρος όσων αστυνομικών με την έκνομη συμπεριφορά τους αμαυρώνουν την υπηρεσιακή και κοινωνική ευσυνειδησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία;

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ