Κορονοϊός – Ιταλία: Στο ένα μέτρο η απόσταση ασφαλείας για τους πελάτες των εμπορικών επιχειρήσεων


Κορονοϊός: Ένα μέτρο απόσταση για τη δική τους ασφάλεια θα πρέπει να κρατούν ανάμεσά τους οι πελάτες των ιταλικών εμπορικών επιχειρήσεων, όπως αποφασίστηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε με τις περιφέρειες.

Την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου θα ξανανοίξουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μουσεία και τα κομμωτήρια.

Η απόσταση ενός μέτρου θα πρέπει να τηρείται στα καφέ και στα εστιατόρια, ενώ συστήνεται στους πολίτες να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους.

Στη θάλασσα, η απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία μέτρα και η απόσταση από την μια ξαπλώστρα στην άλλη 1,5 μέτρο.

Σε μουσεία και κομμωτήρια, οι πελάτες καλούνται να περιορίσουν την επικοινωνία με το προσωπικό, το οποίο θα φορά προστατευτικές μάσκες.

Στα εστιατόρια, στις οργανωμένες πλαζ και στα κομμωτήρια, ζητείται άπο τους πολίτες, να κάνουν κατά προτίμηση κράτηση από το σπίτι. Κατάλογος με ονόματα και στοιχεία των πελατών, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα παραμένει στα αρχεία των επιχειρήσεων για δύο εβδομάδες, για να διευκολύνεται η ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Θα λειτουργήσουν επίσης πολλές πισίνες, με υποχρέωση τήρησης όμως μέσα στο νερό «ελεύθερης» περιοχής σε ακτίνα 7 τετραγωνικών μέτρων γύρω από τον κάθε κολυμβητή ή κολυμβήτρια.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ