Βάζει… φρένο στους «κοντράκηδες» η Τροχαία – Έλεγχοι στην παραλιακή

Εκτεταμένοι έλεγχοι και περιπολίες ώστε να «κπεί» η όρεξη σε όσους στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες.

Για μια ακόμη φορά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ειδική εξόρμηση στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στη Βάρκιζα, για την αποτροπή διεξαγωγής αυτοσχέδιων αγώνων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Νοτιοανατολικής Αττικής και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν 343 ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 176 παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι παραβάσεις αυτές ήταν οι εξής: 45 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 29 για φιμέ τζάμια, 27 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου, 10 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 14 για στέρηση άδειας οδήγησης, 10 για δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 6 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), 1 για επίδειξη ικανότητας, 1 για επικίνδυνους ελιγμούς και 14 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 48 άδειες ικανότητας οδήγησης, 45 άδειες κυκλοφορίας και 42 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα και 3 μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα.

Οπως επισημαίνει η Τροχαία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here