Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας


Κορονοϊός: Live η ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας 

H ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, για να κάνει ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εστιατόρια: Μέχρι πόσα άτομα θα κάθονται σε ένα τραπέζι

Στις 25 Μαΐου ανοίγει ο κλάδος της εστίασης, μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Σήμερα, το απόγευμα μάλιστα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, μίλησε στον ΣΚΑΪ, για τον κλάδο της εστίασης. Συγκεκριμένα, όπως είπε από τις 25 Μαΐου όταν ανοίξουν τα εστιατόρια, σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι 6 άτομα, έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Στα μέτρα υγιεινής θα περιλαμβάνονται:

  • Αλάτι, πιπέρι και ντρέσινγκ θα είναι όλα μιας χρήσης για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή των αντικειμένων από άνθρωπο σε άνθρωπο
  • Αντισηπτικά στα τραπέζια
  • Μάσκες, γάντια για το προσωπικό
  • Ανεμιστήρες στους κλειστούς χώρους που θα «βλέπουν» προς τα έξω
  • Όχι στον κλιματισμό

Ωστόσο, τα κέντρα δεξιώσεων δεν θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, διευκρίνισε.

Για τα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν αύριο, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ