Τουρκία: «Έλληνες πάρτε το στρατό σας από τα νησιά – Παραβιάζετε τη συνθήκη της Λωζάνης»


Ανιστόρητοι και προκλητικοί – Υποστηρίζουν ότι Σάμος και Χίος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Στην επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων και της προπαγάνδας επιμένει το καθεστώς Ερντογάν, δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα στις ελληνοτυρκικές σχέσεις.

Είχαμε επισημάνει πριν από μερικές ημέρες πως ο σουλτάνος Ερντογάν θα επιχειρήσει να εξωτερικεύσει την εσωτερική κρίση στην Τουρκία η οποία μαστίζεται από τον κορονοϊό και παράλληλα βρίσκεται ένα βήμα από την χρεοκοπία.

Στο… παιχνίδι έχουν μπει πλέον για τα καλά και τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία ως γνωστόν είναι κατευθυνόμενα από τον Ερντογάν, μιας και όποιος διανοηθεί να γράψει ή να πει οτιδήποτε διαφορετικό από τη «γραμμή» του σουλτάνου, βρίσκεται αυτομάτως στις τουρκικές φυλακές ή και νεκρός.

Έτσι λοιπόν η Άγκυρα, με συνεχή ανυπόστατα, ανιστόρητα και επικίνδυνα δημοσιεύματα επιμένει να ισχυρίζεται πως η Ελλάδα παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ειδικότερα με προκλητική NAVTEX που εξέδωσε η Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στη Σμύρνη εκφράζεται ουσιαστικά η άποψη πως η Χίος και η Σάμος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Η NAVTEX έδωσε τροφή στον πάντα πρόθυμο τουρκικό Τύπο που διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν μια τέτοια ευθεία αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αναφορά ως «σημαντικό βήμα».Η Yeni Safak αναφέρει λοιπόν πως η χώρα μας παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης και πως δεν θα πρέπει να διεξάγει ασκήσεις σε Σάμο, Χίο και Ψαρά.

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα ακύρωσε πρόσφατα την προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση σε Χίο και Σάμο με πρόφαση της πανδημίας του κορονοϊού. Ουσιαστικά όμως γράφουν πως στην πραγματικότητα η χώρα μας υποχώρησε μετά την κίνηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όχι, δεν είναι τρελοί οι Τούρκοι. Κινούνται βάσει σχεδίου και στοχοποιούν ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να «γεμίσει το καλάθι» των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ό,τι καλύτερο μπορέσει στην συνέχεια. Τι εννοούμε; Πως η Τουρκία, κατά πάγια τακτική της ηγεσίας της, οδηγεί καταστάσεις στα άκρα με στόχο να φτάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εκεί, ζητάει όσο το δυνατόν περισσότερο και τελικά εξασφαλίζει περισσότερα και απ’ όσα υπολόγιζε αρχικά, μιας και όσοι κάθονται για συνομιλίες μαζί της, υποχωρούν ώστε να μην οδηγηθούν σε σύρραξη.

Οι Τούρκοι όμως ξέρουν καλά και κάτι ακόμα. Ότι η Ελλάδα αν χρειαστεί να απαντήσει, θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους. Τα νησιά – «αστακοί» στο Αιγαίο αποτελούν φυσικά εμπόδιο στα σχέδια του «πειρατή» Ερντογάν που γνωρίζει ότι οποιαδήποτε κίνηση παραπάνω θα τον φέρει αντιμέτωπο με την ελληνική πολεμική μηχανή. Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και ο ανήθικος σουλτάνος ξέρει καλά πως εάν κάνει το λάθος θα υποστεί βαρύτατες απώλειες. Γι’ αυτό άλλωστε και ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ