Χωρίς την έκπτωση του 25% οι οφειλές προς την Εφορία τον Μάιο

Χωρίς την έκπτωση του 25% θα πληρωθούν τον Μάιο οι οφειλές προς την Εφορία που καταβάλλονται εμπρόθεσμα.

Ο Απρίλιος ήταν ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο ίσχυσε εκτάκτως το συγκεκριμένο μέτρο ως κίνητρο προς τους φορολογούμενους για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και να αποφευχθεί μια μεγάλη μείωση εισπράξεων – εσόδων στα κρατικά Ταμεία.

Παράλληλα τον Ιούνιο δεν πρόκειται να ισχύσει η γενικευμένη μείωση των ενοικίων, καθώς το μέτρο αυτό πρόκειται να επανεξετασθεί σε νέα βάση.

Το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο επικρατεί ικανοποίηση για την πορεία των εσόδων τον Απρίλιο. Τον μήνα αυτό, παρά την εφαρμογή του lockdown στην οικονομία τα καθαρά φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν μείωση μόνο κατά 17,2% συγκριτικά με τον στόχο που είχε τεθεί. Το ύψος τους ανήλθε στα 2,840 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,428 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών σημαντική για το αποτέλεσμα αυτό ήταν η συμβολή της έκπτωσης του 25% για την πληρωμή των φόρων και των οφειλών εμπρόθεσμα από τους φορολογούμενους.

Μάλιστα, την τελευταία μέρα του Απριλίου εισπράχθηκαν έσοδα 705 εκατ. ευρώ έναντι 354 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος καθώς πολλοί φορολογούμενοι πλήρωσαν με τη λήξη της προθεσμίας ώστε να εκμεταλλευτούν την έκπτωση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here