Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία δυο σκληρών κακοποιών


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη, σε βάρος δύο ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και οι οποίοι συνελήφθησαν την 30-4-2020 και την 4-5-2020 αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, από δράστες οργανωμένους για διάπραξη κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και εγκληματικής οργάνωσης.

Το χρονικό των συλλήψεων

Εξαρθρώθηκε, από το Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Συνελήφθη, την 30-4-2020 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και της Ο.Π.Κ.Ε., ημεδαπός ως μέλος της ανωτέρω συμμορίας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, δύο (2) επιπλέον μέλη της συμμορίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η ανωτέρω σπείρα είχε αναπτύξει δράση, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου. Διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος πεζών στους οποίους ασκούσαν σωματική βία και απειλούσαν με μαχαίρι ή με ρίψη πέτρας. Επιπλέον διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων.

Εξιχνιάσθηκαν, έξι (6) ληστείες σε βάρος πεζών, τέσσερις (4) διαρρήξεις σε οικίες και δύο (2) κλοπές οχημάτων.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, ενώ και τα τρία (3) μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επ.) ΚΑΤΣΑΡΗ ή ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ή ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ (ον.)Δημήτριο ή Δημήτριο – Αναστάσιο ή Αναστάση του ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Δημητρίου ή Δημητρίου ή Παναγιώτη και της Γιαννούλας, γεννηθέντα το 1998 ή 1999 ή 2000 στην Αθήνα ή στον Πειραιά και

2. (επ) ΚΑΤΣΑΡΗ (ον) Δημήτριο – Ανάργυρο, αγνώστου πατρός και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 11-09-1998 στον Πειραιά Αττικής

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των εγκαλουμένων, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ