Χαρίτσης: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο

«Η υπουργός Παιδείας έχει αριστεύσει στο γενικευμένο μπάχαλο γύρω από τις συνθήκες της τηλε-εκπαίδευσης. Από το “ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων” μόλις προχτές, σήμερα δηλώνει “δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες”», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αλλεργική στον προσεκτικό σχεδιασμό της “επόμενης μέρας” της πανδημίας».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «όλα αυτά μέσα στο κλίμα ανασφάλειας που δημιουργεί το αχρείαστο ρίσκο του ανοίγματος των σχολείων για λίγες μόνο μέρες, ακόμα και των δημοτικών μάλιστα όπως προανήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς».

«Πρόκειται για μια απόφαση που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης που επιχειρεί, εσπευσμένα και πρόχειρα, να δημιουργήσει εικόνα επίπλαστης κανονικότητας» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όμως δεν είναι πειραματόζωα. Το ελληνικό σχολείο -όλων των βαθμίδων- απαιτεί γενναία στήριξη, ενίσχυση στις υποδομές, ψηφιακή αναβάθμιση και κυρίως εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του».

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο και απερρίφθη στη δημόσια διαβούλευση. Πρέπει να αποσυρθεί», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here