Αποζημίωση ειδικού σκοπού:Πληρώθηκαν ακόμη 1.593 επιστήμονες-Πότε θα πληρωθούν οι ειδικές κατηγορίες


Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 924.200 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σήμερα η πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 1.593 δικαιούχους – Εκτός χρονοδιαγράμματος πληρωμής του υπουργείου Εργασίας η πληρωμή των 800 ευρώ στις ειδικές κατηγορίες

 

Ειδικότερα σήμερα (19/05) το απόγευμα μπήκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα 600 ευρώ.

Την Παρασκευή και εκτός αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας που ήθελε τις πληρωμές να γίνονται 18 και 19 Μαΐου, αναμένεται η δεύτερη πληρωμή δικαιούχων ειδικών κατηγοριών της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 15/05 πληρώθηκαν 7.062 των ειδικών κατηγοριών και πρόκειται για τους εργαζόμενους των ειδικών περιπτώσεων που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και ανάμεσα τους είναι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε κ.α.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος Μαΐου θα πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα λόγω διαφόρων λόγων, όπως λάθος iban και περαιτέρω διασταυρώσεων.

Παράλληλα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον Μάιο καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονται παραμένουν κλειστές προβλέπεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες αναστολής το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε για αυτούς τους εργαζόμενους ότι μπορούν να υποβάλλουν μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από τις 19 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ