Κραουνάκης: Tα 800 ευρώ για τα πνευματικά δικαιώματα και ο σάλος στα social media


Κόντρα ανευ προηγουμένου έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Κραουνάκη και τον Μπακογιάννη για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών που ερμήνευσε η Πρωτοψάλτη – Δείτε τις αντιδράσεις στα social media

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψος 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ, για τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατά η διάρκεια της κινούμενης συναυλίας.

Η πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων απαιτήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη, ο οποίος με εξώδικη διαμαρτυρία προς το ΔΣ Αθηναίων και την εταιρεία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητούσε εντός πέντε ημερών να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου, καθώς όπως ανέφερε το ποσό επιθυμούσε να το καταβάλει υπέρ των πασχόντων και αδυνατούντων δημιουργών καλλιτεχνών.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστραπιαία ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κραουνάκης μέσα από δηλώσεις και αναρτήσεις που έκανε σε social media, είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, πάντως, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση σχετικά με την εν λόγω χρηματική αποζημίωση από τον Δήμο Αθηναίων. «Η είδηση που απλόχερα μοιράζει ο δήμος θηναίων ότι πληρώθηκε 800 ευρώ για την συναυλία της ΑΠ (σ.σ. Αλκηστις Πρωτοψάλτη) είναι απολύτως ψευδής» ανήρτησε στο facebook.

Η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και όπως έγινε γνωστό ήταν μια επιθυμία της ίδιας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η μπάντα είχε ξεκινήσει από την Τεχνόπολη, με προορισμό τους πιο κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας.

Δείτε εδώ τα έγγραφα:

Δείτε ΕΔΩ την απόδειξη πληρωμής (apodeiksipliromis.pdf | 264.39 KB | application/pdf)Δείτε εδώ το έγγραφο του Δήμου Αθηναίων (eggrafopneumatika.pdf | 755.25 KB | application/pdf)

Το εξώδικο Σταμάτη Κραουνάκη στο Δήμο Αθηναίων

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ζήτησε χρηματική αποζημίωση επειδή η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την διάρκεια της αφιλοκερδούς συναυλίας της πάνω σε φορτηγό, σε δρόμους της Αθήνας, είπε τραγούδια του, χωρίς, όπως αναφέρει, να έχει δώσει την άδειά του.

«Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση» έγραφε στο εξώδικο, για το οποίο είχε προϊδεάσει με προηγούμενες δηλώσεις του, ο Σταμάτης Κραουνάκης και συνέχιζε: «Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ’ υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο».

«Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς» σημείωνε τέλος ο Σταμάτης Κραουνάκης στο εξώδικο προς τον Δήμο Αθηναίων.

Τα σχόλια και στα social media

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ