Ζαχαράκη για σχολεία: Το 70% των μαθητών επέστρεψαν – Μέχρι τέλος Ιουνίου μαθήματα στα δημοτικά

Για το μείζον ζήτημα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε πως «Σύντομα θα το μάθουμε».

Η ίδια, μιλώντας στον Θέμα 104,6 εξήγησε ότι οι ειδικοί συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν.

Απαντώντας σχετικά με τις αναγκαιότητες της επανεκκίνησης των μαθημάτων στο δημοτικό, επεσήμανε πως «η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές», αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η «επανασύνδεση των παιδιών με το δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές».

Η κ. Ζαχαράκη γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών, όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για παράδειγμα, η «πρώτη δημοτικού έχει σημαντικά πράγματα, τα οποία διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή», τόνισε η υφυπουργός, ενώ η ΣΤ΄ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη γλώσσα και τα μαθηματικά. Για το λόγο αυτό, η κυρία Ζαχαράκη επανέλαβε την έκκλησή της προς τους μαθητές να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία, ενόψει και της κάλυψης μέρους της τρέχουσας ύλης από το Σεπτέμβριο.

«Τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν πάρουμε το πράσινο φως», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας ως προς τη λειτουργία των δημοτικών και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί».

Σε ερώτηση για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε την επιστροφή «πολύ ομαλή», προσδιορίζοντας στο 70% το ποσοστό των μαθητών που προσήλθαν για τα μαθήματα. Σύμφωνα με την υφυπουργό, υψηλότερα ποσοστά επιστροφής καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο, ενώ πιο άτονη υπήρξε η παρουσία μαθητριών και μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Τέλος, «πολύ μικρό» χαρακτήρισε η υφυπουργός και τον αριθμό εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν άδειες ειδικού σκοπού ή άδειες ως ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here