Εστίαση: Περισσότερα τραπέζια με την «ανοχή» των δήμων – 35.000 θέσεις στην κοινωφελή εργασία

Η τροπολογία που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα προβλέπει διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση, εξήγησε ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για ένα από τα μέτρα στήριξης στο χώρο της εστίασης.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι, ο εκάστοτε δήμος θα μπορεί, σε συνεργασία με την αστυνομία, να προχωρά σε πεζοδρόμηση των οδών είτε για όλη τη μέρα είτε σε συγκεκριμένες ώρες, για να υπάρχει επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι “θα πάμε καλά”.

“Θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε”, διαβεβαίωσε.

Όσο αφορά στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι, αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε για την προκήρυξη που έχει βγει, για 3.000 θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και είπε ότι στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη και η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας για 35.000 θέσεις σε κοινωφελή εργασία. Οι 1.000 από αυτές θα οδηγηθούν από τις Αρχιεπισκοπές Αθηνών και Κρήτης.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ επανέλαβε ότι ο ανασχηματισμός «είναι θέμα αποκλειστικά του πρωθυπουργού».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here