Πέντε λόγοι για να σπουδάσεις στο εξωτερικό      


Τα όνειρα για μια επιτυχημένη  επαγγελματική σταδιοδρομία απαιτούν ένα μακρύ ταξίδι, μια αξέχαστη περιπέτεια που θα θυμάσαι για μια ζωή.

Θα έχεις ακούσει πως η φοιτητική ζωή είναι η πιο όμορφη εποχή για κάθε νέο άνθρωπο που αποφασίζει για το μέλλον του με ελευθερία αλλά και συναίσθηση ευθύνης. Όχι, δεν είναι φήμες, αυτό είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς που οφείλει να έχει η εποχή σπουδών για τον κάθε νέο που ολοκληρώνει την φοίτηση του στο λύκειο. Το ατομικό ταλέντο, η δημιουργικότητα και αυτό που ονειρεύεσαι να μετουσιώσεις σε επάγγελμα είναι οι συνθήκες που ορίζουν την ελευθερία της ενήλικης ζωής. Η συναίσθηση ευθύνης μας οδηγεί στην επιλογή του σπουδαστικού ιδρύματος που μπορεί να δώσει στον κάθε σπουδαστή ελευθερία αλλά και προοπτικές απασχόλησης και σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Σε ένα κόσμο που οι κοινωνικές/πολιτικές/εργασιακές σταθερές μεταβάλλονται διαρκώς, οι σπουδές δεν μένουν πίσω. Παρακάτω θα αναλύσουμε γιατί οι σπουδές στο εξωτερικό είναι το «must» βήμα που αξίζει να κάνεις ώστε να θωρακίσεις με ασφάλεια το μέλλον σου και θα εξηγήσουμε γιατί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ο προορισμός που θα σου δώσει το βήμα ασφαλείας για την εκτόξευση στην αγορά εργασίας.

Οι «κίνδυνοι» που μετατρέπονται σε νέες κατακτήσεις

Έξοδος από το πατρικό με μια βαλίτσα στο χέρι – είσοδος σε αεροπλάνο – ξημέρωμα σε μια νέα χώρα: Η γλώσσα, οι συνήθειες, οι άνθρωποι μοιάζουν διαφορετικοί, το εγχείρημα στο σύνολο του δείχνει πολυσύνθετο και με ρίσκο. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Κάθε κίνηση που σε φέρνει μακριά από την ζώνη ασφάλεια σου, κάθε φορά που ανατρέπεις το «comfort zone» σου, γίνεσαι πιο ώριμος, πιο έτοιμος ώστε να έρθεις πιο κοντά σε αυτήν την απασχόληση που ‘μιλάει’ στην ψυχή σου. Τα ταξίδια και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν τις σπουδές, είναι δρόμοι που οδηγούν στην αυτογνωσία.

Σε διαρκή σύνδεση με την καινοτομία

Ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο υπαγορεύει μια συνθήκη με υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλους όσους εργάζονται σήμερα: Η γνώση της ψηφιακής τεχνολογίας, η επαφή και συμπόρευση με την καινοτομία σε κάθε εργασιακό κλάδο, είναι απαραίτητες ώστε να αναδεικνύεται το ατομικό ταλέντο του καθενός. Το Times Higher Education University Impact Rankings κατατάσσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 101+ καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Υποδομών ενώ διατηρεί αγαστή συνεργασία με την Microsoft, έχοντας από κοινού δημιουργήσει το μοναδικό Microsoft Innovation Center στην Κύπρο, ένα από τα 110 που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Ανοίγεις την πόρτα της ζωής σου σε μια νέα χώρα και ξαφνικά βρίσκεσαι στον πυρήνα της τεχνολογικής καινοτομίας, έρευνας και επιχειρηματικότητα, εκεί όπου ήδη έχουν εκκολαφθεί 120 start-ups με συμμετοχή φοιτητών.

Ζωή που εξελίσσεται σαν περιπέτεια

Το ξεκίνημα της ζωής μετά την εφηβεία δεν είναι πάντα εύκολο. Μπορεί να μην είσαι σίγουρος για το επάγγελμα που θέλεις να ακολουθήσεις. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα συναντήσεις ανθρώπους που θα είναι κοντά σου για να σε κατευθύνουν ώστε να μεταφράσετε τα όνειρα σου σε επαγγελματική κατεύθυνση. Η κατάκτηση της επαγγελματικής αυτογνωσίας γίνεται το πρώτο και το σημαντικότερο σκαλοπάτι ώστε ο κάθε φοιτητής να βουτήξει με ασφάλεια στην αγορά εργασίας. Με πιο απλά λόγια, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ορίζεται από την αρχή, με απόλυτη ασφάλεια το μονοπάτι των σπουδών σου και στη συνέχεια απολαμβάνεις την εμπειρία, έχοντας πάντα στο πλευρό σου τους συμβούλους καθοδήγησης, ώστε να γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι για την σταδιοδρομία σου.

Η καθημερινότητα σαν ένα πολύ-πολιτισμικό παραμύθι

Φεύγεις από το πατρικό σου και μπαίνεις σε ένα νέο σπίτι: Αυτό μέσα στους επόμενους μήνες θα γεμίσει με νέους φίλους, νέες γνωριμίες, νέες παρέες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Δοκιμάζεις νέες γεύσεις, μπολιάζεις τη ζωή σου με τα αρώματα από νέες κουλτούρες και ορίζεις μια βιογραφία τόσο συναρπαστική, σαν ένα παραμύθι γεμάτο από χρώματα και συνήθειες διαφορετικών πολιτισμών. Αν δεν κάνεις τώρα το πρώτο βήμα για αυτό το ταξίδι, τότε πότε;

Θα δουλέψεις στο αντικείμενο που σπούδασες

Πέρα από την ρομαντική, όμορφη νότα των σπουδών στο εξωτερικό, υπάρχει και το πρακτικό στοιχείο: Να δουλέψεις πάνω στο αντικείμενο που επέλεξες να σπουδάσεις. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πτυχίο δεν είναι ένα κομμάτι χαρτί που μπαίνει σε κορνίζα, αλλά το πραγματικό διαβατήριο του κάθε φοιτητή ώστε να εργαστεί στον κλάδο που επέλεξε να σπουδάσει. Ενώ ο QS Top Universities αξιολόγησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ανώτατη διάκριση «5 Αστέρια» στον τομέα της Απασχολησιμότητας.

Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να εγγραφείς στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εδώ. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ