Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Άλλοι 1.255 θάνατοι, 94.661 νεκροί συνολικά


Κορονοϊός: Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καταγράφηκαν 1.255 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας στη χώρα είναι δραματικός.

Μέχρι σήμερα, 94.661 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 1.576.542 το βράδυ της Πέμπτης.

Πάνω από 35.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

«Θόρυβο» έχει δημιουργήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τις τελευταίες ώρες και μια εκτίμηση ερευνητών του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πάνω από 35.000 θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν τα περιοριστικά μέτρα είχαν τεθεί σε εφαρμογή ακόμη και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις των ερευνητών, που πραγματοποιήθηκαν με διάφορα μοντέλα και δημοσιεύθηκαν στον επιστημονικό ιστότοπο medRxiv, το 61% των περιπτώσεων μετάδοσης – δηλαδή περισσότερα από 700.000 κρούσματα – και το 55% των περισσότερων από 65.000 θανάτων – δηλαδή περισσότεροι από 35.000 θάνατοι – που είχαν καταγραφεί έως τις 3 Μαΐου 2020, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» εάν είχαν εφαρμοστεί μέτρα κοινωνικής απόστασης και άλλα εργαλεία για τον έλεγχο της επιδημίας» «ακόμη και μια εβδομάδα νωρίτερα».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι προσομοιώσεις επιβεβαιώνουν επίσης τον κίνδυνο χαλάρωσης των μέτρων απαγόρευσης, που έχει αρχίσει σε ποικίλα επίπεδα στις αμερικανικές Πολιτείες για να περιοριστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας.

Πριν από δέκα ημέρες, ο στρατευμένος νεοϋορκέζος κινηματογραφιστής Γιουτζίν Τζαρέκι εγκατέστησε ένα φωτεινό πίνακα στην Times Square, την πιο πολυσύχναστη πλατεία της Νέας Υόρκης, βαφτίζοντας το «Το ρολόι των θανάτων εξαιτίας του Τραμπ».

Σε αυτό αναγράφεται ο αριθμός των θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, κατ’ αυτόν, αν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναλάβει δράση πιο γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ