Κοινωνικός τουρισμός- ΟΑΕΔ: Δωρεάν διακοπές για 533.000 δικαιούχους – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις


Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ενεργοποιήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΟΑΕΔ πακέτα δωρεάν διακοπών για 533.000 δικαιούχους με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. 

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ θα διαθέσουν από τον Ιούνιο «πακέτα» διακοπών σε 533.000 δικαιούχους για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Στην επιταγή που θα πάρουν όσοι μπουν στο πρόγραμμα διακοπών για το 2020-2021, εκτός από τη διαμονή τους, εξετάζεται να προστεθεί και έξτρα επιδότηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ο κοινωνικός τουρισμός δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα, αλλά κυρίως από τη «μεσαία τάξη», που λόγω κριτηρίων και μειωμένων κρατικών πόρων έμενε εκτός κοινωνικού τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια.

Η αύξηση των δικαιούχων για δωρεάν διακοπές θα χρηματοδοτηθεί ειδικά φέτος, που η τουριστική κίνηση προβλέπεται να είναι χαμηλή λόγω του κορονοϊού, με ένα ποσό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, έναντι των 10 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την επιδότηση των διακοπών των χαμηλόμισθων τα τελευταία 6 με 7 χρόνια.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται στα 533.000 άτομα. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου αφού πρώτα νομοθετηθεί το έκτακτο πρόγραμμα διακοπών που θα ισχύσει φέτος για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού λόγω κορονοϊού.

Ο κόφτης του εισοδήματος για την υποβολή αιτήσεων συνδυάζεται με μοριοδότηση, που μηδενίζεται όμως πάνω από τις 30.000 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ