Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά – Γιατί κάποιοι είδαν μειώσεις στις πληρωμές Μαΐου


Συντάξεις – Αναδρομικά: Γιατί κάποιοι είδαν μειώσεις – Τι είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Για τις συντάξεις και τα αναδρομικά μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός οι μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από 2 Ιουνίου.

«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές», επεσήμανε ο υπουργός.

Ο Γιάννης Βρούτσης εξήγησε πως έγινε μια φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Στις 2 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε, οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση. Αποκαθίστανται οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά.

«Η παρακράτηση που είχε ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 λεπτά του ευρώ το μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017», είπε ο υπουργός εξηγώντας πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν.

«Συμμορφωνόμαστε με του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου.», προσέθεσε.

Μετά από πολλά χρόνια, όπως είπε, γίνεται η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος. Ο κύριος Βρούτσης συμπλήρωσε πως πρόκειται για μείωση 0.90 λεπτά του ευρώ στο μη μισθολογικό για εργοδότη και εργαζόμενο από 1η Ιουνίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το Σεπτέμβριο να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη με την αύξηση για τους συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, θα γίνει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων και τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών 8 μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών.

Ο κύριος Βρούτσης τόνισε δε ότι τα λεφτά υπήρχαν. «Τα είχαμε προετοιμάσει στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο», είπε.

Επίσης, τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει και η ψηφιακή σύνταξη για τις νέες συντάξεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ