Κορονοϊός: Στα ποντίκια η λύση του γρίφου; Έμβρυο κατά 4% ανθρώπινο δημιούργησαν οι επιστήμονες


 Έμβρυο ποντικιού που είναι κατά 4% ανθρώπινο δημιούργησαν επιστήμονες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN.com, το υβρίδιο αυτό, αποκαλείται από τους επιστήμονες ανθρώπινη-ζωική χίμαιρα, ένας μονοκύτταρος οργανισμός ο οποίος έχει δημιουργηθεί από δύο διαφορετικά είδη κυττάρων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα έμβρυο ποντικού το οποίο έχει κύτταρα ανθρώπου και ποντικιού.

Το υβρίδιο αυτό έχει μακράν το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων κυττάρων που έχουν ποτέ καταγραφεί σε ζώο, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το πείραμα υποδηλώνει ότι πολλά είδη ανθρώπινων κυττάρων μπορούν να δημιουργηθούν σε έμβρυα ποντικιού και μάλιστα σε πολύ πιο γρήγορη αναλογία απ’ ότι στα ανθρώπινα έμβρυα.

Κι αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη θεραπεία νόσων που πλήττουν τους ανθρώπους, ακόμα και την covid-19.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες στο περιοδικό “Science Advances” από τους ερευνητές του “State University of New York” στο Μπάφαλο και του “Roswell Park Comprehensive Cancer Center”.

«Ελπίδες για θεραπείες»

Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για πολλούς λόγους, αναφέρει ο Jian Feng, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

Κατ’ αρχήν δείχνει ότι είναι πιθανό να δημιουργηθούν πολλοί τύποι ώριμων ανθρώπινων κυττάρων σε έμβρυα ποντικιών, τα οποία θα μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν κύτταρα, ιστοί ή όργανα προκειμένου να θεραπευθούν ασθένειες.

Πηγή: Cnn.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ