Ασφαλιστικές εισφορές: Πότε και πόσο θα μειωθούν σε μισθωτούς και εργοδότες


Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα πλήρους απασχόλησης.

Ξεκινάει από 1η Ιουνίου 2020 η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0.90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020 που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει στην επανάκαμψη της απασχόλησης και συγκεκριμένα στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Οι αυξήσεις θα ξεκινούν από 2,7 ευρώ για μισθό 650 ευρώ και θα φτάνουν στα 27 ευρώ, για τις ανώτατες ασφαλιστικές αποδοχές. Αντίστοιχα, για τους εργοδότες το όφελος θα είναι από 3 έως και 31 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «θα πρέπει να τονίσουμε ότι παρόλο που το μέτρο είχε ψηφιστεί πριν από την πανδημία του κορονοϊού, θεωρείται επίκαιρο και αναγκαίο στη συνολική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη θωράκιση και ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας, καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις» και πρόσθεσε πως «η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις.Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ