Για ποιο λόγο αυτά τα Ford έχουν αμάξωμα από γυμνό μέταλλο;


Αυτοκίνητα χωρίς βαφή υπάρχουν πολύ λίγα και αυτά είναι μερικά από αυτά.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα αυτοκίνητα των φωτογραφιών είναι απαστράπτοντα και ας μην έχουν ίχνος βαφής πάνω τους. Κι αυτό γιατί το αμάξωμά τους είναι από ανοξείδωτο χάλυβα -μην μας ρωτήσετε για το πόσο βαριά θα είναι, επειδή θα είναι και μάλιστα πολύ. Πως όμως προέκυψαν και ποια είναι η ιστορία τους;

Η πορεία τους ξεκινά το 1935 όταν η Ford συνεργάστηκε με τη Allegheny Ludium Steel για να προωθήσει τον ανοξείδωτο χάλυβα που η τελευταία παρήγαγε. Έτσι, οι δύο εταιρίες προχώρησαν στην κατασκευή έξι ανοξείδωτων χαλύβδινων Ford Deluxe του 1936 για να επιδείξουν την υψηλή αντοχή του νέου μετάλλου.

Τα αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν στην Allegheny Ludium Steel και αποσύρθηκαν το 1946 έχοντας διανύσει πάνω από 320.000 χιλιόμετρα. Τελικά κατάφεραν να επιβιώσουν τα τέσσερα από αυτά. Τη δεκαετία του 1960 η συνεργασία αναζωπυρώθηκε και κατασκευάστηκαν δύο Thunderbirds του 1960 και τρεις Lincoln Continental Convertibles του 1967.

Κάποια στιγμή τρία αυτοκίνητα από το κάθε μοντέλο πέρασαν στην κατοχή ενός συλλέκτη. Τα οποία θα πωληθούν από την Worldwide Auctioneers τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην σχετική δημοπρασία που θα διεξαχθεί. Το σίγουρο είναι πως όποιος αγοράσει αυτή την τριπλέτα δεν θα αγχώνεται ποτέ για το αν θα σκουριάσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ