Έτσι ανοίγουν τα σύνορα 15 Ιουνίου: Οι πτήσεις, ο έλεγχος διαβατηρίων και η διαμονή ταξιδιωτών


Ποιοι ταξιδιώτες θα μπαίνουν σε καραντίνα – Ποιοι έλεγχοι θα γίνονται στους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα – Τι θα συμβεί από την 1η Ιουλίου

Το «φως» της δημοσιότητας είδε σήμερα Παρασκευή (29/05), η λίστα με τις χώρες, από τις οποίες θα μπορούν από τις 15 Ιουνίου να έρχονται στην Ελλάδα τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σε καραντίνα 14 ημερών θα εξακολουθούν να μπαίνουν οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στην Ελλάδα κι έχουν διαβατήρια εκτός των 29 χωρών.

Η λίστα περιλαμβάνει 29 χώρες και διαμορφώθηκε μετά από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μάλιστα, πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση, με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για τη διαδικασία με την οποία θα εισέρχονται στη χώρα οι επισκέπτες από τις 29 χώρες που έλαβαν σήμερα το πράσινο φως, τόσο για τις εντός όσο και για τις εκτός Σένγκεν αγορές.

Παράλληλα, αναμένονται οι σχετικές αεροπορικές οδηγίες (ΝΟΤΑΜ) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις εξωτερικού προς τη χώρα μας, καθώς οι προηγούμενες ΝΟΤΑΜ λήγουν στις 31 Μαΐου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ