Μινεάπολη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ


Συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ, πατώντας τον στο λαιμό την ώρα που ο 46χρονος βρισκόταν στο έδαφος και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Μινεσότα.

Η σύλληψη του Ντέρεκ Κάουβιν έρχεται την ώρα που σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις και οδομαχίες μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από το αστυνομικό τμήμα, τον νταή αστυνομικό βαραίνουν 18 καταγγελίες εναντίων του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας για υπερβολική χρήση βίας.

Μηνύματα από Τραμπ και Μελάνια

«Η Εθνοφρουρά βρίσκεται στο σημείο. Είναι στη Μινεάπολη, πλήρως προετοιμασμένοι. Ο Τζορτζ Φλόιντ δεν πέθανε μάταια. Σεβαστείτε τη μνήμη του» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Μήνυμα κατά την βίας έστειλε από τον λογαριασμό της στο Twitter η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, γράφοντας:

«Η χώρα μας επιτρέπει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, αλλά δεν υπάρχει λόγος για βία. Έχω δει τους πολίτες μας να ενοποιούνται και να φροντίζουν ο ένας τον άλλο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊοί. Δεν πρέπει να σταματήσουμε τώρα. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Τζόρτζ Φλόιντα. Ως έθνος, ας επικεντρωθούμε στην ειρήνη, στις προσευχές και στη θεραπεία του Covid 19».

Καταδικάζει ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη δεν πρέπει να θεωρείται κάτι «φυσιολογικό» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν πρέπει να είναι ‘φυσιολογικό’ στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι ‘φυσιολογικό’», δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μοιράζεται την «ίδια θλίψη» που νοιώθουν «εκατομμύρια ακόμη» για αυτό τον θάνατο, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλες τις ΗΠΑ, και κλιμακώθηκαν σε ταραχές στη Μινεάπολη, στην Μινεσότα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ