Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Και δεύτερο γεωτρύπανο στέλνει στη Μεσόγειο η Τουρκία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως το Γιαβούζ συνεχίζει τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, στο σημείο Σελτσύκλου-1, «που είναι η έβδομη γεώτρησή μας».

«Τα σεισμογραφικά μας Μπαρμπαρός και το Ορούτς Ρείς ουσιαστικά βγάζουν την ακτινογραφία των θαλασσών μας. Κι έχουμε και το νέο μας γεωτρύπανο Κανουνί το οποίο το αγοράσαμε στην αρχή της χρονιάς. Μέτα τις εργασίες επισκευής του το πρώτο του ταξίδι για να ξεκινήσει εργασίες θα γίνει στη Μεσόγειο» είπε επίσης ο Ντονμέζ.

Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως η Τουρκία σκοπεύει να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις και στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην παράνομη συμφωνία που υπεγράφη με την Τρίπολη.

«Με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου ήδη κατέθεσε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου. για να κάνουμε έρευνες πετρελαίου στις δικές μας περιοχές οικοπέδων. Μετά από την αναγγελία και την ανάρτηση, σε 3-4 μήνες θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας δραστηριότητες. Πρώτα σεισμικές έρευνες και με την ανάλυση των δεδομένων θα ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις μας» είπε ο ίδιος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here