Μπακογιάννη: Αποτελεί κλιμάκωση η πρόθεση της Τουρκίας για έρευνες κοντά στη Ρόδο

Κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη την είδηση για πρόθεση της Άγκυρας να πραγματοποιήσει έρευνες στα έξι μίλια κοντά στη Ρόδο.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι υπάρχει στροφή του Ερντογάν τόσο ως προς τη στάση του απέναντι στους Αμερικάνους όσο και ως προς τους Ευρωπαίους ενώ υπογράμμισε ότι «η Δύση θα πει ξεκάθαρα του Ερντογάν ότι αλά κάρτ Δύση δεν υπάρχει».

Αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είπε: «υπάρχει μια στροφή του Ερντογάν προς τη Δύση και προς τους Αμερικάνους και προς τους Ευρωπαίους” εξήγησε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «αυτή τη στιγμή η Δύση θα του πει ξεκάθαρα του Ερντογάν ότι αλά κάρτ Δύση δεν υπάρχει».

Διαπιστώνοντας σύγκλιση απόψεων όλων των δυτικών δυνάμεων στην παρούσα συγκυρία, η πρώην υπουργός τόνισε ότι η χθεσινή είδηση για την πρόθεση της Τουρκίας για έρευνες στα 6 μίλια κοντά στη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη «είναι σαφώς μια κλιμάκωση». «Η αίσθησή μου είναι ότι ρίχνει (σ.σ ο Ταγίπ Ερντογάν) τα διαπραγματευτικά χαρτιά πάνω στο τραπέζι» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας ως «κεκτημένο πλέον» την ευρωπαϊκή στήριξη απέναντι στην Ελλάδα σε μια βεντάλια ζητημάτων, όπως η οικονομία και η φύλαξη των συνόρων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ