«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ – Τζορτζ Φλόιντ: Ακόμη τρεις νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις


Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των νεκρών στις ΗΠΑ λόγω των αιματηρών επεισοδίων για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη

«Καζάνι που βράζει» θυμίζουν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ οι ΗΠΑ, με το CNNi να κάνει λόγο για ακόμη τρεις νεκρούς στο περιθώριο των διαδηλώσεων για την αστυνομική βία κατά μαύρων πολιτών.

Σύμφωνα με το CNNi, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην πόλη Ντάβενπορτ της Αϊόβα κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τη ζωή του από αστυνομικά πυρά έχασε και ένας άνδρας στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά την διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν τους περικύκλωσαν διαδηλωτές και άρχισαν να τους πυροβολούν.

Ο Sikorski είπε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε.

Συνολικά σε διάφορα περιστατικά σε όλη την πόλη έγιναν αιματηρές συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών και συνολικά 4 πολίτες πυροβολήθηκαν και δυο από αυτούς πέθαναν.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Mike Mateson δήλωσε ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ