Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου για την Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις


Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία με αφορμή την αυξανόμενη προκλητικότητα της γείτονος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή τους.

Οι δύο ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες διεμήνυσαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη:

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της ΕΕ» πρόσθεσε.

Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής».

Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ