Κορονοϊός Βρετανία: Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε έφθασε τους 40.465


Κορονοϊός: Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 204 φθάνοντας στους 40.465, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περιλαμβανομένων των ύποπτων θανάτων από την νόσο, ο αριθμός των νεκρών αυτή την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 50.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters που βασίστηκε σε επίσημες πηγές.

Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Από τις 15 Ιουνίου η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, μετρό, αεροπλάνα, πλοία) θα είναι υποχρεωτική για την Αγγλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία, και εξέφρασε την ελπίδα την ίδια οδηγία να ακολουθήσουν και οι διοικήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία των πολιτών καθώς, το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναμένεται στις 15 Ιουνίου, οπότε προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων μη βασικών αναγκών, και αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει πίεση στις συγκοινωνίες. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής και να προτιμούν άλλα μέσα για τις μετακινήσεις τους, εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες, και ανέφερε ότι θα εκδοθεί κουπόνι των 50 λιρών για επισκευή ποδηλάτων προκειμένου να ενθαρρυνθούν στη χρήση τους.

Η παραβίαση του μέτρου θα συνιστά την απαγόρευση επιβίβασης, αλλά η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική εντός των καταστημάτων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ