Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της Δώρας που πέθανε μετά τη γέννα


Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της 27χρονης Δώρας, από το Βαρθολομιό Ηλείας, η οποία έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς λίγες ώρες μετά τη γέννηση του μωρού της βρέθηκε στην Εντατική

Η νεαρή κοπέλα έχασε τη μάχη αλλά τα ερωτήματα για την ξαφνική επιδείνωση της υγείας της είναι πολλά και αναπάντητα. Η 27χρονη έφερε στην κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 18 Μαΐου και αμέσως μετά εισήχθη στην Εντατική.

Η Δώρα ήταν σε κώμα όλες αυτές τις μέρες σε κώμα στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ) και – όπως καταγγέλλει ο σύζυγος και η κουμπάρα του ζευγαριού – οι γιατροί τούς καθησύχαζαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της.

Συγκλονισμένος ο σύζυγος της 27χρονης Δώρας, Τάσος Καλογερόπουλος, ανοίγει την καρδιά του στην εκπομπή «Μαζί σου» και παρακαλεί τους γιατρούς να πούνε την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη. Μάλιστα, διερωτάται τι θα πει στο νεογέννητο παιδί τους, το οποίο δεν θα γνωρίσει ποτέ τη μητέρα που το έφερε στον κόσμο.

«Την πήγα για γέννα και μου την έφεραν στην εντατική και είναι εγκεφαλικά νεκρή. Και τους λέω, ρωτάω, δηλαδή τι θα πω εγώ αύριο, μεθαύριο στο παιδί; Η γυναίκα μου πως πέθανε; Δεν πρέπει να έχω μια απάντηση γι’ αυτό το θέμα;» και συνεχίζει: «Είμαστε πέντε μήνες παντρεμένοι και μαζί από το λύκειο. Είχαμε προγραμματίσει το καλοκαίρι να κάνουμε τον ορθόδοξο γάμο. Ήταν απολύτως υγιής, δούλευε μέχρι τον έβδομο μήνα», εξομολογείται ο σύζυγος της Δώρας.

Δείτε την συγκλονιστική εξομολόγηση του συζύγου της άτυχης Δώρας:

Νέες νομικές κινήσεις της οικογένειας της Δώρας

Το μοιραίο που επήλθε με το θάνατο της 27χρονης στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ) και βύθισε στο πένθος την οικογένεια Καλογερόπουλου στην Ηλεία βάζει και νέα νομικά δεδομένα στην τραγική υπόθεση.

Η κουμπάρα του ζευγαριού και νομικός, Γιάννα Παναγοπούλου μίλησε στον ΣΚΑΪ και αποκάλυψε ότι ήδη έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, την οποία χειρίζεται η αρμόδια εισαγγελέας.

Προκειμένου να ριχτεί φως στα αίτια θανάτου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή και η οικογένεια έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται στη διαδικασία.

Τέλος, η Γιάννα Παναγοπούλου υπενθύμισε ότι έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη στην 27χρονη κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο, ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της οικογένειας να βρεθεί και να λάμψει η αλήθεια.

Δείτε στο βίντεο τα όσα είπε η δικηγόρος:

Η προκαταρκτική εξέταση

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γ. Καρβέλης, έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, του ΠΓΝΠ, όπου η Δώρα υπεβλήθη σε καισαρική τομή στις 18 Μαΐου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ