Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Νέα δάνεια 1,4 δισ. ευρώ στην αγορά – Νέες αιτήσεις μέσα στον Ιούνιο για όσους δεν «πέρασαν» στην πρώτη φάση. 

Περισσότεροι από 100.000 θα είναι δικαιούχοι της β’ φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

«Ζεστό» χρήμα περίπου 1,4 δισ. ευρώ θα «πέσει» στην αγορά άμεσα με βάση στοιχεία και κριτήρια για να λάβουν την ενίσχυση κυρίως οι επιχειρήσεις που υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση τζίρου τον Απρίλιο και τον Μάιο. Έως τα μέσα Ιουνίου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των νέων αιτήσεων, θα ανακοινωθούν νέοι όροι διανομής των προνομιακά χαμηλότοκων δανείων.

Έτσι, εκτός από τον αυξημένο προϋπολογισμό της β’ φάσης, αναμένεται μεγάλη διεύρυνση του κύκλου των δικαιούχων.

Αναθεωρούνται τα κριτήρια αποκλεισμού ή διακρίσεις ανάλογα με τη νομική μορφή των επιχειρήσεων. Το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάζει διαφορετικά τις νέες αιτήσεις, με μία βάση στοιχείων για την περίοδο της επιδημίας την οποία δεν διέθετε στα τέλη Απριλίου, όταν έκλειναν οι αιτήσεις του α΄γύρου.

Μάλιστα η β’ φάση θα συνδυαστεί με την α΄φάση καθώς θα μπορούν να ενταχθούν όσοι μετείχαν τον Μάιο και για μεγαλύτερο δάνειο -εφόσον τα νεότερα στοιχεία Απριλίου το δικαιολογούν- αλλά μόνον για τα επιπλέον ποσά από όσα ήδη έλαβαν. Ουσιαστικά από το 1,4 δισ. ευρώ θα αφαιρείται το ποσό που πήραν στην α΄φάση και άρα απομένει μεγαλύτερο περιθώριο δανεισμού για τους υπόλοιπους.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη φάση η κυβέρνηση έδωσε 600 εκατ. ευρώ σε 55.000 επιχειρήσεις που προσφέρουν δουλειά και εισόδημα σε πάνω από 400.000 εργαζομένους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here