Μικρή Μαντλίν: Αποκαλυπτικά έγγραφα – Τι είχε δείξει έρευνα στην Ελλάδα


Και στην Ελλάδα είχε εξελιχθεί πριν από τρία περίπου χρόνια ένα σημαντικό τμήμα της έρευνας για την εξαφάνιση της τρίχρονης Μαντλίν ΜακΚαν, το 2007 στην Πορτογαλία, η οποία εικάζεται ότι έπεσε θύμα του Γερμανού ποινικού Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Στο επίκεντρο της έρευνας των ξένων διωκτικών αρχών στην Ελλάδα είχε βρεθεί ένας επίσης Γερμανός ποινικός που βρισκόταν κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές κι ο οποίος φέρεται να ήξερε κρίσιμες πληροφορίες για την εξαφάνιση του κοριτσιού! Μάλιστα για αυτόν τον λόγο είχε έλθει κλιμάκιο στην Ελλάδα αστυνομικών της Σκότλαντ Γιάρντ για να συναντήσουν τον Γερμανό του οποίου τα ίχνη έχουν πλέον εξαφανισθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Βήματος, Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Το 2011 ξεκίνησε η επιχείρηση «Grange» της Σκότλαντ Γιαρντ, με τη συμμετοχή 30 ντετέκτιβ, για τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με την τύχη της μικρής Μαντλίν κι η οποία μαζί με άλλες παράλληλες έρευνες φέρεται να οδήγησε στα ίχνη του Κρίστιαν Μπρύκνερ που έχει κατηγορηθεί ως παιδόφιλος. Ακόμη θεωρείται ότι το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007 πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και καλοκαιρινά καταλύματα στο Αλγκάρβε ενώ είχε ανάμειξη και σε διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Στις 18 Ιουλίου 2017 λοιπόν, η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ συνέταξε έγγραφο που ανέφερε ότι «τον Μάιο του 2017 επικοινώνησε με την βρετανική ομάδα της επιχείρησης «Grange» για την διαλεύκανση της εξαφάνισης της Ματλιν Μακ Καν, ο 50χρονος γερμανικής καταγωγής Χέγκελαρ Μπ. που διαμένει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στις συγκεκριμένες έρευνες». Με την Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας να ζητά περαιτέρω πληροφορίες από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα για να βρεθεί ο 50χρονος αλλοδαπός. Κι αυτό με το δεδομένο ότι όπως χαρακτηριστικά μνημονεύονταν στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ «μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή»!

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω Γερμανός που ζούσε στη Γαλλία είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα όταν προσπάθησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες από την Αφρική.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος. Όμως δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και συνελήφθη το 2015 στη Θεσσαλονίκη όταν είχε έλθει πάλι στην Ελλάδα για διακοπές. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά χρόνων και πέντε μηνών. Σε άλλο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που συντάχθηκε στις 20 Ιουλίου 2017 σημειωνόταν ότι ο συγκεκριμένος Γερμανός είχε φυλακισθεί στις 9 Απριλίου 2015 στα Χανιά και χρησιμοποιούσε από τον Οκτώβριο του 2016 ένα κινητό κάτοχος του οποίου εμφανιζόταν μια γυναίκας βουλγαρικής καταγωγής που έμενε σε πάροδο της οδού Λιοσίων.

Τελικώς ο 50χρονος αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές των Χανίων το καλοκαίρι του 2017 κι αμέσως φαίνεται να συναντήθηκε στην χώρα μας με κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος βρισκόταν τον Μάιο του 2007 στη Πορτογαλία κι ήταν σε γειτονικό σημείο από τον χώρο εξαφάνισης της Μαντλίν . Μάλιστα είχε και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία χωρίς οι αναφορές του να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, όπως συνέβη και μ άλλες παρόμοιες πληροφορίες που τώρα επανεκτιμήθηκαν.

Ο 50χρονος ένα διάστημα μετά την αποφυλάκιση του διέμεινε στη Λαμία συνεχίζοντας να έχει επαφές με τους Άγγλους αστυνομικούς. Λίγους μήνες αργότερα εμφανίσθηκε σε δικαστήριο της Κέρκυρας για την υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών κι ακολούθως φέρεται να αναχώρησε από την Ελλάδα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ