Εικόνες-ντοκουμέντο: Ποια μέτρα; Πριβέ πάρτι και συνωστισμός στην Μύκονο


Αποκαλύψεις που μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν, με τις εικόνες ντοκουμέντο να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της… «λύσης» που κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να βρουν στη Μύκονο για να συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη διασκέδαση, μετατρέποντας βίλες σε night club και «ιδιωτικά πάρτι» σε events με είσοδο.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία του νησιού Σταύρο Γρύμπλα, στα τουλάχιστον τρία πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στο νησί το σαββατοκύριακο υπήρξε αντίτιμο για την είσοδο, και δεν κόπηκε καμία απόδειξη.

«Αυτό το σαββατοκύριακο έγιναν τρία πάρτι στη Μύκονο. Ο αριθμός των ατόμων εξαρτάται από το μέγεθος της βίλας, από το πόσους θα βρουν να προσκαλέσουν. Είναι 20 άτομα που καλούν κόσμο και μπορεί να μαζευτούν 300-500 άτομα στα πάρτι αυτά. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και επώνυμα. Αλλά πώς θα πάει η αστυνομία αφού είναι ιδιωτικό το πάρτι;», σημείωσε ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο MEGA.

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr από τα πάρτι:

«Κάποιοι νοικιάζουν τις βίλες από τους ιδιοκτήτες και κάνουν 3-4 φορές την εβδομάδα τα “γενέθλιά” τους. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει αυτό. Είναι άβατο. Δεν πηγαίνει η αστυνομία. Τα λεφτά είναι μαύρα, φεύγουν κατευθείαν στο εξωτερικό. Είναι οξύμωρο αυτό το πράγμα. Οι νόμιμοι να είναι παράνομοι», είπε ο κύριος Γρύμπλας.

«Το αντίτιμο είναι τεράστιο με τους ξένους, τους πλούσιους. Ούτε τα λεφτά μένουν στη χώρα μας, ούτε φορολογούνται. Μιλάμε για νούμερα εξωπραγματικά», πρόσθεσε.

«Εμείς βάζουμε πλάτη στην οικονομία μας. Δεν γίνεται να έρχονται οι επιτήδειοι και να παίρνουν όλο το χρήμα και να μένουν τα μαγαζιά χωρίς κόσμο», είπε κλείνοντας.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Χαρδαλιάς: Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές εκτός νόμου

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα αλλά και τους λοιμωξιολόγους, ήταν η σειρά του Νίκου Χαρδαλιά να ξεσπάσει για τα όσα έγιναν στην Μύκονο το τριήμερο, με το λουκέτο σε μαγαζί που δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα για τον κορονοϊό.

Από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Μακεδονία, ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό στη Μύκονο είπε: «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συνέχισε λέγοντας: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ