Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Οι αλλαγές για τα voucher – Ποια είναι τα νέα κριτήρια


Σε αλλαγές προχωρά το υπουργείο Εργασίας για τις μητέρες που δικαιούνται voucher. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν συνολικά 15.000 μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Επιπλέον όπως είπε η κυρία Μιχαηλίδου αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ σε κάθε μέλος της οικογένειας.

Η υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως θα υπάρξει νέα πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το υπουργείο και σε αυτή θα μπορούν να παίρνουν οι μητέρες το κουπόνι των 180 ευρώ.

Voucher και τις αιτήσεις

  • Κριτήρια επιλογής για τα voucher είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
  • Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET αποκλειστικά της αιτούσας. Για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
  • Έτσι, η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τους προσωπικούς της κωδικούς TAXISnet.
  • Η διαπίστευση θα γίνεται αποκλειστικά με τους κωδικούς TAXISnet της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.
  • Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου (όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση.

Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο αν είναι

α) χήρος ή

β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Οι αιτήσεις στην συνέχεια θα μοριοδοτηθούν από επιτροπές της ΕΕΤΑΑ, θα εκδοθούν οι καταστάσεις των δικαιούχων και μετά θα έχουν δικαίωµα οι αιτούντες να υποβάλουν ενστάσεις. Στην πρόσκληση θα ορίζονται τα εισοδηματικά όρια προκειμένου να είναι κάποιος δικαιούχος. Από τα όρια αυτά εξαιρούνται οι γονείς που είναι ανάπηροι και οι γονείς παιδιών µε αναπηρία.

Παράλληλα µε την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων θα δημοσιοποιηθούν και οι δοµές (παιδικοί, βρεφονηπιακοί, Κ∆ΑΠ, Κ∆ΑΠ-ΜΕΑ) που συνεργάζονται µε την ΕΕΤΑΑ και θα δέχονται για φιλοξενία παιδιά προκειμένου οι γονείς να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους. Η ΕΕΤΑΑ θα καταβάλει µέσω του κάθε κουπονιού το σύνολο των ετήσιων δαπανών για τη φιλοξενία των παιδιών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ