Κορονοϊός: Αποφασίστηκαν σκληρά μέτρα στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Χαρδαλιά


Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Ο κορονοϊός είναι εδώ

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Ο κορoνοϊός είναι σε ύφεση αλλά παραμένει στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, παντού. Είναι αχαρτογράφητα τα νερά. Η δουλειά μας δεν σταματά ποτέ, πέρα από τις ενημερώσεις.»

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς της συμπρωτεύουσας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «το μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα και το κυνήγι. Το μέλημα μας είναι σταδιακά βημα βήμα να ανοίξουμε την αγορά αλλά ταυτόχρονα να μη διακινδυνέψει η Δημόσια Υγεία.»

Ο υφυπουργός, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το μπιτς μπαρ της Μυκόνου, δήλωσε ότι «δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τις «φωνές» από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο, επεσήμανε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου», ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν «εκπτώσεις» στους παραβάτες, από την στιγμή που πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας.

Αγωνία για την αύξηση κρουσμάτων

Την ίδια ώρα προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Υγείας από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το covid19.gov το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 52 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην χώρα μας σε 3.049.

Από την τελευταία ενημέρωση, την περασμένη Πέμπτη (4/6) μέχρι σήμερα δηλαδή, έχουν καταγραφεί 97 νέα κρούσματα.

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές, με την κυβέρνηση να αποφασίζει την άμεση επαναφορά της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα (8/6) ανακοινώνονται 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ