Μηταράκης για Υπηρεσία Ασύλου: 8 στους 10 μετανάστες δεν χρειαζόταν να είναι εκεί

«Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά», παραδέχτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης

Στην υπηρεσία ασύλου στην Κατεχάκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι εικόνες ακραίου συνωστισμού με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες να περιμένουν στην ουρά, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.

Ο κ. Μηταράκης, τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι 8 στους 10, όταν τελικά περάσουν μέσα προκύπτει ότι δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία. Όπως είπε, έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο, ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες, έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν να έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ