Κορονοϊός Αυστρία: Μόνο 9 ασθενείς βρίσκονται πλέον σε ΜΕΘ λόγω Covid – 19


Κορονοϊός: “Μόνο” εννέα άνθρωποι στην Αυστρία βρίσκονται πλέον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω κορονοϊού, με το σύνολο των νοσούντων στη χώρα να ανέρχεται σε 404 και από αυτούς οι 69 να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Στη βάση του ορισμού του Συστήματος Επιδημιολογικής Αναφοράς, ο αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τους 650, έχουν πραγματοποιηθεί 516.581 διαγνωστικά τεστ σε όλη την Αυστρία, ενώ από την εμφάνιση του ιού έχουν καταγραφεί 16.971 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Λόγω του αρκετά μεγάλου αριθμού καθημερινών λοιμώξεων του κορονοϊού, η Βιέννη ήταν τους τρεις τελευταίους μήνες πάντα στο επίκεντρο σε σύγκριση με τα άλλα οκτώ αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, όπως είναι επίσης στην κορυφή του αριθμού των διαγνωστικών τεστ ανά 100.000 κατοίκους, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος για θέματα Υγείας Πέτερ Χάκερ κάνει λόγο για “επιθετική στρατηγική υγείας και διαγνωστικών τεστ”, την οποία ο ίδιος υποστηρίζει, “ακόμη και αν αυτή δεν εξυπηρετεί μία φαινομενικά ωραία στατιστική”, εννοώντας προφανώς τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χάρη στον υψηλότερο αριθμό των διαγνωστικών τεστ.

Σε απόλυτους αριθμούς, η πρωτεύουσα ήταν από καιρό στην κορυφή των διαγνωστικών τεστ λόγω και του πληθυσμού των σχεδόν δύο εκατομμυρίων κατοίκων της, αλλά σε αναλογία τεστ ανά 100.000 ανθρώπους βρισκόταν στον μέσο όρο.

Αυτό, άλλαξε τελευταία και σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.963 τεστ την ημέρα, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν “μόνον” 1.630, που σημαίνει 333 περισσότερα την ημέρα, και η αναλογία είναι πλέον 103 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν 85.

Στη δεύτερη θέση, σε σχέση με τα διαγνωστικά τεστ ανά 100.000 κατοίκους, βρίσκεται το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας με 72 και ακολουθεί εκείνο και του Φόραλμπεργκ με 66, ενώ στο Τιρόλο, που μέχρι τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν στην πρώτη θέση, τα διαγνωστικά τεστ ανά 100.000 κατοίκους την ημέρα, έχουν περιοριστεί σε 62.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ