Μαντλίν: Το τραγικό λάθος της αστυνομίας – Έτσι γλύτωσε ο Γερμανός παιδόφιλος

Οι Πορτογάλοι έδωσαν στον Γερμανό όλο το χρόνο να εξαφανιστεί κάτω από την… μύτη τους!

Το κουβάρι των ερευνών για την τύχη της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε το 2007 από το Αλγκάρβε ξετυλίγεται και μαζί με αυτό έρχονται στην επιφάνεια όλοι οι λάθος χειρισμοί της πορτογαλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Πορτογαλική αστυνομία δεν ανέκρινε ποτέ τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, τον νούμερο ένα ύποπτο πλέον για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς αγνοούσαν πως ήταν καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα!

Το παρελθόν του Μπρίκνερ στην Γερμανία, είχε καταδίκη για σεξουαλικά εγκλήματα, κάτι που η τοπική αστυνομία του Αλγκάρβε δεν τσέκαρε ποτέ, όπως μετά και τα ειδικά κλιμάκια που επιστρατεύτηκαν για να εντοπίσουν τα ίχνη της Μαντλίν.

Όταν ο Μπρίκνερ έφτασε στην Πορτογαλία, το 1998, είχε ήδη δυο καταδίκες για επιθέσεις, όμως αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ στην αστυνομία της περιοχής, όσο οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη.

Αυτή η ολιγωρία της Πορτογαλικής αστυνομίας έδωσε στον Μπρίκνερ την ευκαιρία να σβήσει τα ίχνη του και πιθανότατα και τα ίχνη που θα οδηγούσαν στο που βρίσκεται η Μαντλίν ή αν είναι ζωντανή.

Η γκάφα και της γερμανικής αστυνομίας

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και δίνοντάς του την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, αποκαλύπτει σήμερα (12/06) το περιοδικό Der Spiegel.

Η γερμανική αστυνομία άνοιξε και πάλι τον φάκελο της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν σε ηλικία 3 ετών το 2007 ανακοινώνοντας πριν από δέκα ημέρες ότι έχει εντοπίσει έναν ύποπτο, τον Κρίστιαν Μπ., 43 ετών, έναν πολυ-υπότροπο παιδεραστή, που σήμερα βρίσκεται σε φυλακή του Κιέλου. Την εποχή της εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας, ζούσε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια των ΜακΚάν.

Ο Γερμανός παιδεραστής θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μαντλίν, που έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, η γερμανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του υπόπτου αυτού από το 2013 έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν από έναν άνδρα που δηλώνει ότι ήταν συνάδελφος του Κρίστιαν Mπ. την εποχή της εξαφάνισης.

Με βάση αυτή την μαρτυρία, η αστυνομία του Μπράουνσβαϊκ κάλεσε αμέσως τον Κρίστιαν Μπ. για να καταθέσει ως μάρτυρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο επίσημο email που του απηύθυνε στις 4 Νοεμβρίου 2013, το οποίο το γερμανικό περιοδικό βεβαιώνει ότι έχει δει, η αστυνομία δηλώνει ξεκάθαρα στον ύποπτο ότι θέλει από αυτόν να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της Μαντλίν, αφήνοντας στον Κρίστιαν Mπ. αρκετό χρόνο για να καταστρέψει ενδεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν έπρεπε να γίνει έτσι και δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην συνήθη διαδικασία σε μία τόσο ευαίσθητη υπόθεση», δηλώνει αστυνομικός στο Der Spiegel.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι οι αστυνομικοί επιδιώκουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες χωρίς να έλθουν σε απευθείας επαφή με ένα πιθανό εγκληματία.

Ούτε ο δικηγόρος, ούτε η αστυνομία του Μπρούνσβικ θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικό.

Το 2013, η γερμανική αστυνομία ενημερώθηκε για την περίπτωση του Κρίστιαν Μπ. έπειτα από δημοφιλή εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης που επιτρέπει στην αστυνομία να απευθύνει έκκληση σε μάρτυρες.

Οι γονείς της Μαντλίν είχαν πάρει τον λόγο μαζί με τον επικεφαλής της βρετανικής έρευνας για την εξαφάνιση παρουσιάζοντας δύο σκίτσα εν δυνάμει υπόπτων.

Ένας άνδρας που δήλωσε ότι εκείνη την εποχή ότι ο Κρίστιαν Μπ. εργαζόταν μαζί του στην Πορτογαλία στον τομέα παροχής υπηρεσιών πισίνας είχε τότε εμφανισθεί.

Μέχρι σήμερα, ο ύποπτος δεν έχει μιλήσει για τα γεγονότα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, και δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία.

Διαβάστε ΕΔΩ για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here