Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια φυλακή μπορεί να «φάει» η 35χρονη (vid)


Την Τρίτη (16/06) το πρωί στις 10 π.μ. θα απολογηθεί η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κρατείται η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Μιλώντας στον Alpha, ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου, είπε πως υπάρχει «άρνηση αντιμετωπίσεως της πραγματικότητας της υποθέσεως, μία αποστασιοποίηση από τα γεγονότα, ούτε θετική, ούτε αρνητική. Είναι σαν να το έχει βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού της και σαν να το έχει σβήσει. Αυτή η άρνηση εξηγείται από ψυχολογικής απόψεως, ενδεχομένως όπως φαίνεται είναι από το σοκ της συλλήψεως».

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της 35χρονης ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως έχει να φάει και να κοιμηθεί τρία μερόνυχτα. «Αντιλαμβάνεστε ποια είναι η ψυχολογική της κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Και πρόσθεσε: «Για να τη βοηθήσω πρέπει να λάβω απαντήσεις πάνω σε αυτά που θα τη ρωτήσω. Εάν δεν λαμβάνω απαντήσεις στα στοιχεία της δικογραφίας καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ περιορισμένα τα όρια του υπερασπιστή».

Οι ποινές που προβλέπονται

Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτουν ότι προσπαθεί να «βγάλει τρελή» την 35χρονη ο κ. Κεχαγιόγλου ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση: «είναι μακριά αυτά από εμένα. Δεν έχω κάνει την καριέρα μου βασιζόμενος σε αυτά τα φθηνά κολπάκια».

«Οι ποινές που προβλέπονται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που ασκήθηκε είναι είτε από 10 έως 15 χρόνια είτε από 2 έως 8. Στον παλαιότερο ποινικό κώδικα πριν από το 2019, η ανθρωποκτονία τιμωρείτο με ισόβια κάθειρξη και η απόπειρα ανθρωποκτονίας από 10 έως 20 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Κεχαγιόγλου:

Όσα είπε η 35χρονη με την εταιρεία ταξί

Το τηλεφώνημα της 35χρονης σε ραδιοταξί την ημέρα που έκανε τη δεύτερη πρόβα τζενεράλε για το έγκλημα είναι αποκαλυπτικό.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, που αποκάλυψε και τον διάλογο της κατηγορούμενης και την τηλεφωνήτρια, το τηλεφώνημα αυτό έγινε στις 19 Μαΐου, μια ημέρα πριν από την επίθεση, στις 9:13 το πρωί.

Στο διάρκειας 2:51 τηλεφώνημα, η δράστης ακούγεται εμφανώς αγχωμένη να ζητά να την περιμένει ταξί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στις 9:30πμ,

Ωστόσο, δεν δίνει το κινητό της τηλέφωνο, λέγοντας ότι πρόκειται για αμερικανικό νούμερο που δεν λειτουργεί. Προτίθεται, μάλιστα, να προπληρώσει την κούρσα.

Όπως κατέθεσε η οδηγός του ταξί, εκείνη την ημέρα εμφανίστηκε μια κοπέλα που της είπε ότι δεν θα αργήσει και προσφέρθηκε μάλιστα να την προπληρώσει για την ώρα που θα περιμένει.

Η 35χρονη επέστρεψε στο ταξί περίπου 20 λεπτά αργότερα και ζήτησε από την οδηγό να την αφήσει κοντά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της είπε πως είχε ξανά επαγγελματικές συνεντεύξεις την επόμενη ημέρα και ότι θα την ξαναχρειαζόταν στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα.

Η οδηγός ταξί συμφώνησε και κλείστηκε το ραντεβού για την 20η Μαΐου -την ημέρα της επίθεσης.

Η κατηγορούμενη φρόντισε δε, να της αφήσει και ένα… γενναίο πουρμπουάρ, καθώς από τα οκτώ ευρώ που έγραψε το ταξίμετρο η 35χρονη πλήρωσε 15 ευρώ.

Σημειώνεται πως το σημείο όπου ζήτησε η 35χρονη να την αφήσει το ταξί -κοντά στο Α’ Νεκροταφείο- βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3χμλ από το σπίτι της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ